וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת שמנת ופירורים

מתכון מאת: איציק זוארץ,zouarts@internet-zahav.net

Default. Walla R&D, מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • 4 כוסות קמח תופח
  • 200 גרם מרגרינה מרוככת
  • 3 חלמונים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים
  • למלית:
  • 200 גרם מרגרינה מרוככת
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 ביצה
  • 4 גביעי שמנת חמוצה

אופן ההכנה

  • מחממים תנור לחום בינוני.
  • מערבבים את כל חומרי הבצק במעבד מזון לבצק אחיד.
  • מחלקים את הבצק ל-4 חלקים. רבע אחד משטחים בתבנית משומנת ואופים כ-30 דקות, או עד שיזהיב. את שלושת רבעי הכמות הנותרת משטחים בתבנית משומנת נוספת (כך שיכסה את התחתית והדפנות) ואופים גם כ-30 דקות. מניחים להצטנן.
  • את רבע הבצק האפוי מפוררים לפירורים.
  • להכנת המלית: מערבבים את המרגרינה, הסוכר, תמצית הווניל והביצה במהירות גבוהה לתערובת בהירה וקצפית. מוסיפים בהדרגה את השמנת תוך כדי ערבול.
  • יוצקים את המלית על הבצק הקר שבתבנית. מקררים כ-3 שעות. לאחר שהמלית התייצבה מפזרים עליה את פירורי הבצק.
  • אפשר לעטר את העוגה בדובדבנים מסוכרים או סירופ שוקולד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully