וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תחתיות ארטישוק ממולאות בשעועית

מתכון מאת: מערכת וואלה

תחתיות ארטישוק לראש שנה של סנפרוסט. אפיק גבאי,
תחתיות ארטישוק לראש שנה של סנפרוסט/אפיק גבאי

מצרכים למתכון

  • 1 חבילת תחתיות ארטישוק קפואות
  • מיץ מ-2 לימונים
  • 2 בצלים גדולים קצוצים
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 5 עלים גדולים של מנגולד, קצוצים
  • 1/2 קופסא קטנה של שעועית במיץ עגבניות
  • 1 קופסת רסק עגבניות קטנה
  • מלח, פלפל
  • גבינה צהובה מגורדת
  • ניתן להוסיף:
  • בזיליקום, עשבי תיבול

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את תחתיות הארטישוק במים עם מיץ הלימון עד שיתרככו. מסננים ושומרים את מי הבישול. מניחים את התחתיות לצינון.
  • 2. במחבת נפרדת מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שיזהיב. מוסיפים את השום ומטגנים קלות. מוסיפים את עלי המנגולד ומטגנים היטב עד שמתרככים. מוסיפים חצי קופסת שעועית במיץ עגבניות ומטגנים מספר דקות. מוסיפים את רסק העגבניות וממשיכים לטגן. ממליחים ומפלפלים.
  • 3. מוסיפים 2-3 מצקות ממי הבישול של תחתיות הארטישוק לתערובת במחבת ומניחים להתבשל כמחצית השעה.
  • 4. לאחר שתחתיות הארטישוק התקררו ממלאים כל אחת בתערובת ומסדרים יפה בכלי חסין אש. את התערובת שנשארה מפזרים מסביב לתחתיות. מפזרים גבינה מרוסקת מעל ואופים בתנור חם כרבע שעה להקרמה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully