- 1. מבשלים את תחתיות הארטישוק במים עם מיץ הלימון עד שיתרככו. מסננים ושומרים את מי הבישול. מניחים את התחתיות לצינון.
-
- 2. במחבת נפרדת מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שיזהיב. מוסיפים את השום ומטגנים קלות. מוסיפים את עלי המנגולד ומטגנים היטב עד שמתרככים. מוסיפים חצי קופסת שעועית במיץ עגבניות ומטגנים מספר דקות. מוסיפים את רסק העגבניות וממשיכים לטגן. ממליחים ומפלפלים.
-
- 3. מוסיפים 2-3 מצקות ממי הבישול של תחתיות הארטישוק לתערובת במחבת ומניחים להתבשל כמחצית השעה.
-
- 4. לאחר שתחתיות הארטישוק התקררו ממלאים כל אחת בתערובת ומסדרים יפה בכלי חסין אש. את התערובת שנשארה מפזרים מסביב לתחתיות. מפזרים גבינה מרוסקת מעל ואופים בתנור חם כרבע שעה להקרמה.