רוטב עגבניות ופלפלים של "פסטה מיה"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- (מתאים ל1 1/2 ק"ג פסטה טרייה או 1 ק"ג פסטה יבשה, עדיף קצרה):
- 1/2 כוס שמן זית
- 1 בצל גדול חתוך לקוביות של 2 על 2 ס"מ
- 5 שיני שום קלופות וחצויות
- 1 ק"ג פלפלים אדומים חתוכים לקוביות 2 על 2 ס"מ
- 2 קופסאות (800 גרם) עגבניות מרוסקות
- 1/2 כפית פלפל שאטה גרוס או לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס ומלח לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. מטגנים בשמן את הבצל והשום בסיר או במחבת. עד שהבצל מתרכך.
- 2. מוסיפים את הפלפלים ומטגנים תוך כדי בחישה מתמדת,עד שהפלפלים מתרככים.
- 3. תוך כדי ערבוב מוסיפים את העגבניות ומביאים לרתיחה.
- 4. מנמיכים להבה וממשיכים לבשל על אש נמוכה לפחות חצי שעה, עד לצמצום הרוטב. לא לשכוח לערבב - הבצל והפלפלים נוטים לשקוע לתחתית הסיר וועלולים להישרף.
- 5. טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך.