פאי אגוזים וקרם
מתכון של רונית סלם, שהשתתפה בתחרות "מפצח האגוזים" לשנת 2002.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לבצק:
- 1/2 כוס סוכר
- 150 גרם חמאה
- 1 ביצה
- 1 כפית תמצית וניל
- מעט מלח
- 2 כוסות קמח מנופה
- 1/4 כפית אבקת אפיה
- למלית:
- 1 ביצה
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 250 מ"ל שמנת מתוקה
- 150 גרם אגוזי קליפורניה טחונים דק
- 1/2 כפית קינמון
אופן ההכנה
- לבצק:
- 1. לערבב סוכר וחמאה במערבל עד התרככות החמאה.
- 2. להוסיף את הביצה, הווניל והמלח. להקטין את מהירות המערבל ולהוסיף את שאר החומרים.
- 3. לכסות בניילון נצמד ולאכסן במקרר כשעה.
- למלית:
- 1. לשמן תבנית קפיצית בקוטר 24 או 26. לרפד בבצק.
- 2. להקציף את הביצה והסוכר לבלילה. להוסיף את הווניל, השמנת, האגוזים והקינמון ולקפל יחד.
- 3. ליצוק על הבצק ולאפות כ-40 דקות בחום של 180 מעלות, עד שנוצרת שכבה קשה על המלית.
- לפני ההגשה ניתן לזרות אבקת סוכר באמצעות מסננת.