וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פאי אגוזים וקרם

מתכון של רונית סלם, שהשתתפה בתחרות "מפצח האגוזים" לשנת 2002.

מתכון מאת: מערכת וואלה

אגוזים. Artoday
אגוזים

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • 1/2 כוס סוכר
  • 150 גרם חמאה
  • 1 ביצה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • מעט מלח
  • 2 כוסות קמח מנופה
  • 1/4 כפית אבקת אפיה
  • למלית:
  • 1 ביצה
  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 150 גרם אגוזי קליפורניה טחונים דק
  • 1/2 כפית קינמון

אופן ההכנה

  • לבצק:
  • 1. לערבב סוכר וחמאה במערבל עד התרככות החמאה.
  • 2. להוסיף את הביצה, הווניל והמלח. להקטין את מהירות המערבל ולהוסיף את שאר החומרים.
  • 3. לכסות בניילון נצמד ולאכסן במקרר כשעה.
  • למלית:
  • 1. לשמן תבנית קפיצית בקוטר 24 או 26. לרפד בבצק.
  • 2. להקציף את הביצה והסוכר לבלילה. להוסיף את הווניל, השמנת, האגוזים והקינמון ולקפל יחד.
  • 3. ליצוק על הבצק ולאפות כ-40 דקות בחום של 180 מעלות, עד שנוצרת שכבה קשה על המלית.
  • לפני ההגשה ניתן לזרות אבקת סוכר באמצעות מסננת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully