ארטישוק ברוטב טרגון ושמנת
מתכון באדיבות אתר מועצת הירקות לארטישוק ברוטב טרגון ושמנת
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל4 מנות:
- 4 ארטישוקים
- מיץ מ-4 לימונים
- לרוטב:
- 4 כפות מיונז מאיכות מעולה
- 1/2 כוס טרגון טרי
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 3 שיני שום כתושות
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. שוטפים היטב את הארטישוקים, חוצים לרוחב ומורחים מיד את פני החתך במיץ לימון. מעבירים לסיר עם מים ומחצית ממיץ הלימון שנותר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה, עד שהארטישוקים מתרככים.
- 2. מעבירים לקערה עם מי מלח ושארית מיץ הלימון.
- 3. מסירים בכפית את הסיבים ומרחיקים את העלים הפנימיים הרכים. מסדרים כל שני חצאים בצלחת אישית.
- 4. מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה קטנה, מכסים ומצננים במקרר למשך שעתיים. לפני ההגשה יוצקים תלולית מהרוטב בכל צלחת ומגישים.