מרק שומר ותפוחי אדמה
עונת המרקים החלה באופן רשמי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 1 ראש שומר, קצוץ גס
- 1 בצל קצוץ
- 30 גרם חמאה
- 2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 2 כוסות ציר עוף (ניתן גם פרווה)
- ½ 1 כוסות חלב
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- לקישוט:
- עלי שומר שטופים ומיובשים
אופן ההכנה
- 1. מחממים את החמאה בסיר גדול. מטגנים את השומר והבצל, תוך ערבוב עד שהבצל שקוף והשומר מתרכך.
- 2. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ואת ציר העוף ומבשלים בכיסוי, על אש קטנה, עד שתפוחי האדמה מתרככים (כ-20 דקות).
- 3. מעבירים את המרק למעבד מזון ומעבדים לעיסה חלקה.
- 4. מעבירים את המרק חזרה לסיר. מוסיפים את החלב, מתבלים במלח ובפלפל ומבשלים עד שהמרק חם. יוצקים לצלחות אישיות, מקשטים בעלי שומר ומגישים.