וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

גמבה קלויה

מתכון מאת: בועז ק.,boaliza@softhome.net

גמבה קלויה. ShutterStock
גמבה קלויה

מצרכים למתכון

  • 6-8 גמבות (פלפל אדום)
  • 4-5 שיני שום
  • מלח, פלפל שחור
  • חומץ (עדיף בן יין אדום)
  • כפית, כף או שתיים שמן זית

אופן ההכנה

  • יש לקלות בגריל את הגמבות. עדיף בגריל פחם או גז ואפשר גם בתנור או בטוסטר אובן.
  • יש לתת להן להשחיר קמעה מכל האגפים, ובעודן לוהטות להכניסן במהירות לתוך שקית פוליאתילן (פלסטיק).
  • אחרי שהתבשלו והתאדו בחום של עצמן אפשר לפתוח.
  • כעת מקלפים את הקליפה, פורסים לרצועות של כ-3 ס"מ ומניחים בכלי עם השום הכתוש, התבלינים, החומץ והשמן.
  • חשוב לא לשפוך ולא לאבד את הנוזל השחור שנאסף בשקית, ובשלב זה להוסיפו לכלי. את כל הכבודה מערבבים ומכניסים למקרר.
  • אחרי זמן לא רב זה מוכן ומזומן.
  • אפשר גם לאכול את הרוטב הג'לטיני שנותר עם תום הגמבות, על לחם טרי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully