- יש לקלות בגריל את הגמבות. עדיף בגריל פחם או גז ואפשר גם בתנור או בטוסטר אובן.
- יש לתת להן להשחיר קמעה מכל האגפים, ובעודן לוהטות להכניסן במהירות לתוך שקית פוליאתילן (פלסטיק).
- אחרי שהתבשלו והתאדו בחום של עצמן אפשר לפתוח.
- כעת מקלפים את הקליפה, פורסים לרצועות של כ-3 ס"מ ומניחים בכלי עם השום הכתוש, התבלינים, החומץ והשמן.
- חשוב לא לשפוך ולא לאבד את הנוזל השחור שנאסף בשקית, ובשלב זה להוסיפו לכלי. את כל הכבודה מערבבים ומכניסים למקרר.
- אחרי זמן לא רב זה מוכן ומזומן.
-
- אפשר גם לאכול את הרוטב הג'לטיני שנותר עם תום הגמבות, על לחם טרי.