לברק עם עשבי תיבול
שמן זית, עשבים ותבלינים יסדרו לכם מנת דג ראויה במיוחד עבור ארוחת שישי, ערב חג, או סתם כשרוצים להתפנק. מתכון מיוחד של השף אלון גרינברג ממסעדת "אושן בר פירות ים" בהרצליה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- דג לברק טרי נקי מקשקשים במשקל 400 גר'
- ענף רוזמרין
- 2 גבעולי אורגנו טרי חתוך דק
- מעט פטרוזיליה קצוצה
- 6 עלי בזיליקום חתוכים
- 1 בצל ירוק חתוך (רק החלק הירוק)
- מעט צ'ילי חתוך דק
- 1 שן שום כתושה
- מעט שמן זית
- מעט פלפל שחור גרוס
- מעט מלח
אופן ההכנה
- 1. חורצים 3 חריצים בכל צד של הדג ומורחים בשמן זית.
- 2. ממלאים את החריצים בתערובת של עשבי התיבול (חוץ מהרוזמרין), השום והצ'ילי. "דוחפים" עשבי תיבול וענף רוזמרין גם לתוך בטנו של הדג.
- 3. מחממים מראש תנור לחום של 180 מעלות, ומכניסים את הדג לתנור לרבע שעה. כדי לדעת בוודאות שהדג מוכן, מכניסים סכין לאחד החריצים שחרצנו ומזיזים בעדינות, אם הבשר נפרד בקלות מהעצמות סימן שהוא מוכן, אם לא מחזירים לתנור לכמה דקות נוספות.
- 4. מומלץ להגיש בתוספת תפוחי אדמה, סלט ירוק ולימון טרי.