מתכונים חמים

לברק עם עשבי תיבול

שמן זית, עשבים ותבלינים יסדרו לכם מנת דג ראויה במיוחד עבור ארוחת שישי, ערב חג, או סתם כשרוצים להתפנק. מתכון מיוחד של השף אלון גרינברג ממסעדת "אושן בר פירות ים" בהרצליה.

מתכון מאת: אלון גרינברג, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

לברק עם עשבי תיבול של מסעדת אושן

מחשבון המרות

מצרכים

  • דג לברק טרי נקי מקשקשים במשקל 400 גר'
  • ענף רוזמרין
  • 2 גבעולי אורגנו טרי חתוך דק
  • מעט פטרוזיליה קצוצה
  • 6 עלי בזיליקום חתוכים
  • 1 בצל ירוק חתוך (רק החלק הירוק)
  • מעט צ'ילי חתוך דק
  • 1 שן שום כתושה
  • מעט שמן זית
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • מעט מלח
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. חורצים 3 חריצים בכל צד של הדג ומורחים בשמן זית.
  • 2. ממלאים את החריצים בתערובת של עשבי התיבול (חוץ מהרוזמרין), השום והצ'ילי. "דוחפים" עשבי תיבול וענף רוזמרין גם לתוך בטנו של הדג.
  • 3. מחממים מראש תנור לחום של 180 מעלות, ומכניסים את הדג לתנור לרבע שעה. כדי לדעת בוודאות שהדג מוכן, מכניסים סכין לאחד החריצים שחרצנו ומזיזים בעדינות, אם הבשר נפרד בקלות מהעצמות סימן שהוא מוכן, אם לא מחזירים לתנור לכמה דקות נוספות.
  • 4. מומלץ להגיש בתוספת תפוחי אדמה, סלט ירוק ולימון טרי.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully