דג בקלה בתנור עם ג'ינג'ר
מנה קלילה להכנה וקלילה בפה, שכולה ניחוחות תאילנדים נהדרים של למון גראס וג'ינג'ר. מתכון של השף אלון גרינברג ממסעדת "אושן בר פירות ים" בהרצליה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 דג בקלה במשקל 400-500 ג"ר
- 1 מקל למון גראס
- 50 ג"ר ג'ינג'ר טרי קלוף ופרוס דק
- מעט שמן זית איכותי
- מעט פלפל שחור גרוס
- 6 עלי בזיליקום
- 1/2 לימון
אופן ההכנה
- 1. חורצים את הדג משני צדדיו בכמה חתכים אלכסוניים, ומורחים עליו ובתוך החריצים שמן זית. מוסיפים מלח ופלפל.
- 2. מכניסים לחריצים את עלי הבזיליקום ואת הג'ינג'ר, ולבטן את הלמון גראס. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15 דקות.
- 3. מגישים עם תפוחי אדמה ובטטה אפויים בתנור וסלט עלים ירוקים.