צזיקי יווני עם חומץ ושום
גרסה אישית למאכל היווני הלאומי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 גביעי יוגורט
 - מלפפון בינוני
 - 3 שיני שום קצוצות
 - 4 כפות שמן זית
 - 2 כפות חומץ
 - מלח ופלפל
 
אופן ההכנה
- 1. מניחים את היוגורט בחיתול, להגרת נוזלים עודפים, במשך כשעה.
 - 2. מגררים מלפפון בפומפייה גסה, ממליחים מעט, משהים 5 דקות, וסוחטים.
 - 3. מערבבים את היוגורט עם המלפפון, מוסיפים את השום הקצוץ, השמן והחומץ, תוך כדי ערבוב.
 - 4. מוסיפים מעט פלפל ומלח, ומגישים קר.
 
