צזיקי יווני עם חומץ ושום
גרסה אישית למאכל היווני הלאומי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 גביעי יוגורט
- מלפפון בינוני
- 3 שיני שום קצוצות
- 4 כפות שמן זית
- 2 כפות חומץ
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
- 1. מניחים את היוגורט בחיתול, להגרת נוזלים עודפים, במשך כשעה.
- 2. מגררים מלפפון בפומפייה גסה, ממליחים מעט, משהים 5 דקות, וסוחטים.
- 3. מערבבים את היוגורט עם המלפפון, מוסיפים את השום הקצוץ, השמן והחומץ, תוך כדי ערבוב.
- 4. מוסיפים מעט פלפל ומלח, ומגישים קר.