וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שוקיות עוף במילוי ירקות ורוטב יין אדום

מתכון מעניין שיש לו גרסה כשרה ולא כשרה. הכנת "שקיות" העוף דורשת מעט אומץ ומיומנות, אבל עם השף ערן ירוחם זה לא נראה מסובך מדי:

מתכון מאת: foodsteps

מצרכים למתכון

  • 4 פולקע (או כמס' הסועדים) מהם מכינים "שקיות" למילוי
  • 2 גזרים
  • 2 קישואים
  • 1 שורש פטרוזיליה
  • 1 בצל סגול
  • מלח/פלפל
  • שמן זית
  • 1 כוס יין אדום איכותי
  • 1 כף חרדל דיז'ון חלק
  • 1.5 כוסות ציר עוף
  • 1/2 מכל שמנת מתוקה

אופן ההכנה

  • 1. קולפים את הירקות מלבד הקישואים וחותכים לאצבעות דקות (ז'וליין). מניחים בכלי ומתבלים במעט מלח, פלפל ושמן זית. מערבבים.
  • 2. לוקחים חופן מקלות ירקות ותוחבים לשקית העוף (אפשר שהירקות יציצו מהצד השני של השקית ואפשר גם שלא)
  • 3. במחבת עם מעט שמן משחימים את שקיות העוף מספר דקות. הופכים כדי שכל הצדדים ישחימו. מוציאים לצלחת.
  • 4. שופכים לאותה מחבת מעט יין אדום, מקרצפים את תחתית המחבת מוסיפים את יתר היין ומצמצמים.
  • 5. מוסיפים חרדל דיז'ון וממשיכים לצמצם את היין עד שמגיעים לחצי מהנפח ההתחלתי.
  • 6. מחזירים את העוף למחבת עם היין המצומצם ומוסיפים ציר עוף בערך עד למחצית גובה השוקיות. מנמיכים להבה ומכסים.
  • 7. מבשלים כ-15-20 דקות. במהלך הבישול הופכים את השוקיות כדי שכל הצדדים יקבלו צבע אדמדם. מסירים את המכסה, מגבירים להבה ומצמצמים את הרוטב עד שהוא מסמיך.
  • 8. אפשר להגיש את המנה כך, מי שלא אוכל כשר יכול לשדרג את המנה עם תוספת של שמנת מתוקה. מוסיפים למחבת ומערבבים עם היין. נותנים לשמנת לרתוח פעם אחת, מוציאים ומגישים.
  • פירוק עוף - חלוקת העוף לשניים

  • איך חותכים בלי בעיות גפרורי ירקות?

  • צמצום יין במחבת - מתי יודעים שהוא סמיך?

  • ציר עוף של ערן ירוחם

  • סיר של כל הלילה

  • סיר פתיתים עם ירקות ופרגיות

  • כבד אווז עם תפוחי עץ בקרמל וקלבדוס

  • בורקסים במילוי בשר

  • קציצות עוף על מצע תפוחי אדמה של סבתא צילה

  • פרגיות וירקות בגלימת בצק

  • מרינדת בירה, עשבי תיבול ודבש

  • עוף צלוי עם פטנט

  • משה בתיבה במילוי עוף מושקע

  • עוף צלוי עם כרוב ניצנים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully