בטטות ממולאות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 3 בטטות גדולות 400 גר' בשר טחון (רצוי הודו אדום עם חזה עוף)
- 1 בצל
- 2 ביצים
- 4 שיני שום
- רסק עגבניות
- אבקת מרק עוף
- רוזמרין או טימין
- 2 כפות דבש תמרים
אופן ההכנה
- 1. קולפים את הבטטות וחותכים לפרוסות בעובי של 3-4 ס"מ.
- 2. מערבבים את הבשר, הביצים והבצל.
- 3. יוצרים מעין בור קעור במרכז כל בטטה ומוסיפים את תערובת הבשר. מעבירים לסיר ומטגנים משני צדדים.
- 4. מסדרים את הבטטות בסיר בשכבות.
- 5. מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה נפרדת רסק עגבניות, מים, אבקת מרק עוף, מלח, פלפל שחור ודבש תמרים.
- 6. מוסיפים את הרוטב לבטטות שבסיר ומבשלים עד לריכוך הבטטות, אבל לא יותר מדי (אחרת הן מתפרקות).
- מצרכים ל-4 מנות