מרק פול בסיר לחץ

מתכון מאת: בת שבע דביר,batshva0@walla.com
מרק - אילוסטרציה. Artoday
מרק - אילוסטרציה

מצרכים

  • 1 בצל קצוץ
  • 1 עגבניה קצוצה
  • 1גזר חתוך לקוביות
  • 1 קישוא חתוך לקוביות
  • 2 גבעולי כרפס קצוצץ דק
  • 1/2 חבילת כוסברה קצוצה
  • 1/2 חבילת פטרוזליה קצוצה דק
  • 1 כוס פולים שבורים
  • חופן פתיתים מוארכים
  • מלח
  • פלפל לבן או שחור
  • כורכום
  • 1 כף אבקת מרק עוף

אופן ההכנה

  • 1. מחממים מעט שמן בסיר לחץ, מטגנים בצל עד לשקיפות. מוסיפים את העגבניה וממשיכים לטגן על אש נמוכה.
  • 2. מוסיפים בהדרגה את שאר הירקות וממשיכים לטגן. מוסיפים 1 ליטר מים רותחים ומביאים לרתיחה.
  • 3. מוסיפים את הפולים והתבלינים (ללא מרק העוף) ומכסים את הסיר. מבשלים כ-10 דקות על להבה בינונית. מנמיכים את האש ומבשלים עוד 45 דקות.
  • 4. מכבים את האש וממתינים 10 דקות לפני פתיחת הסיר!! (חשוב לא לפתוח את הסיר מיד). מבשלים שוב על אש נמוכה, מוסיפים 1/4 כוס מים רותחים, אבקת מרק ופתיתים. מבשלים 10 דקות נוספות ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully