מרק פול בסיר לחץ
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 בצל קצוץ
- 1 עגבניה קצוצה
- 1גזר חתוך לקוביות
- 1 קישוא חתוך לקוביות
- 2 גבעולי כרפס קצוצץ דק
- 1/2 חבילת כוסברה קצוצה
- 1/2 חבילת פטרוזליה קצוצה דק
- 1 כוס פולים שבורים
- חופן פתיתים מוארכים
- מלח
- פלפל לבן או שחור
- כורכום
- 1 כף אבקת מרק עוף
אופן ההכנה
- 1. מחממים מעט שמן בסיר לחץ, מטגנים בצל עד לשקיפות. מוסיפים את העגבניה וממשיכים לטגן על אש נמוכה.
- 2. מוסיפים בהדרגה את שאר הירקות וממשיכים לטגן. מוסיפים 1 ליטר מים רותחים ומביאים לרתיחה.
- 3. מוסיפים את הפולים והתבלינים (ללא מרק העוף) ומכסים את הסיר. מבשלים כ-10 דקות על להבה בינונית. מנמיכים את האש ומבשלים עוד 45 דקות.
- 4. מכבים את האש וממתינים 10 דקות לפני פתיחת הסיר!! (חשוב לא לפתוח את הסיר מיד). מבשלים שוב על אש נמוכה, מוסיפים 1/4 כוס מים רותחים, אבקת מרק ופתיתים. מבשלים 10 דקות נוספות ומגישים.