צבר מטוגן בבצק בירה
מתכון של אלינוער רבין ומועצת הפירות.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- החומרים (6 מנות):
- 12 פירות צבר קלופים ומצוננים
- שמן לטיגון עמוק
- לבלילה:
- 1 כוס קמח
- קורט פלפל לבן טחון טרי
- 1 כף שמן
- 2 ביצים מופרדות
- 1 כוס בירה לבנה
- קורט מלח
- 1 כף סוכר
- להגשה:
- אבקת סוכר
אופן ההכנה
- 1 . במעבד מזון מערבלים את הקמח, הפלפל, השמן, החלמונים והבירה, מכסים ומצננים במקרר מספר שעות.
- 2. מקציפים את החלבונים עם קורט מלח והסוכר ומקפלים עם תערובת הבירה.
- 3. פורסים את פירות הצבר לרוחב בעובי 2 ס"מ, נועצים בכל פרוסה קיסם עץ ארוך, טובלים היטב בבלילה ומטגנים בשמן חם, עד שהצבע זהוב. מוציאים, מפזרים אבקת סוכר ומגישים מיד.