שיפודי כבש יוקטניים בסלסת פלפל ולימון
מתכון של אבי קונפורטי-שף ובעלים צ'ימיצ'אנגה-זוזוברה-מוזס. מוגש במסעדת צ'ימיצ'אנגה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל- 5 מנות:
- 1.25 ק"ג בשר כבש נקי
- 3 פלפלים ירוקים קלויים וקצוצים
- 1 כף כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
- 1/3 כוס מיץ לימון טרי
- 1/2 כוס שמן צ'ילי ירוק או שמן זית
- 3 כפות גרעיני דלעת קלויים קצוצים גס
- חומרים למשרה תבלינים יוקטני:
- חופן כוסברה טרייה
- חופן אורגנו טרי
- 1 כף אבקת צ'ילי
- 1 בצל קצוץ
- כוס מיץ אשכוליות טרי
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כוס בירה כהה (נגרה מודלו, בקס)
אופן ההכנה
- 1. טוחנים כל חומרי המשרה בבלנדר עד לקבלת מחית חלקה.
- משרים את הבשר במרינדה לפחות 24 שעות.
- 2. מסננים את הבשר ממשרה התבלינים, משפדים וצולים על גריל עץ או מחבת ברזל עד לדרגת עשייה רצויה.
- 3. במקביל מערבבים את הפלפל הקלוי עם שאר המרכיבים ויוצקים על השיפודים.
- רצוי להגיש את המנה בלווי טורטיות חמות, פלחי לימון ומרגריטה קפואה