וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אורז עם גזר בניחוח קינמון

דנה מלמד חושפת את אורז הבית שמוגש אצלה דרך קבע. בהתחלה הוא נפסל על ידי הילדים על הסף אבל מרגע שנתנו לו צ'אנס הוא לא הפסיק לככב.

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה

אורז עם גזר וקינמון (נגה משל). מערכת וואלה
אורז עם גזר וקינמון (נגה משל)

מצרכים למתכון

  • 3 כפות שמן
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 1 גזר מגורר גס
  • 1 ספל אורז בסמטי (אפשר גם אורז אדום או מה שאוהבים)
  • 2 מקלות קינמון
  • 2 עלי דפנה
  • מלח / פלפל
  • כ 15 חוטי זעפרן מומסים במעט מים רותחים (לא חובה)
  • ¼ 1 כוס מים רותחים
  • למבוגרים ולילדים גדולים – תערובת של שקדים, צימוקים וצנוברים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את השמן בסיר.
  • 2. מזהיבים את הבצל ומוסיפים את הגזר. ממשיכים לטגן כ–2 דקות תוך ערבוב.
  • 3. מוסיפים את האורז ומערבבים היטב. מטגנים את האורז ובוחשים מדי פעם.
  • 4. מוסיפים את התבלינים, מקלות הקינמון ועלי הדפנה.
  • 5. כשהאורז חם מאד ואי אפשר להחזיק את הגרגרים בין האצבעות, זה הרגע הנכון להוסיף את המים הרותחים.
  • 6. מכסים את הסיר היטב (מגבת ועליה מכסה) ומבשלים על אש נמוכה מאוד 12 דקות.
  • 7. משאירים את הסיר מכוסה 5 דקות נוספות.
  • 8. פותחים את הגרגרים בעזרת מזלג.
  • 9. למבוגרים ולילדים גדולים מומלץ לפזר למעלה תערובת של שקדים, צימוקים וצנוברים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully