פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגת גבינה ותות שדה

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      תותים (מערכת וואלה! NEWS)
      תותים (מערכת וואלה! NEWS)

      מצרכים

      • לקלתית:
      • 350 גרם עוגיות חמאה טחונות
      • 120 גרם חמאה רכה
      • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
      • למלית התותים:
      • 250 גרם תות שדה, פרוס דק
      • 3 כפות סוכר
      • 3 כפות ליקר
      • למלית הגבינה:
      • 250 גרם גבינה לבנה 9%
      • 1/2 1 כוסות סוכר
      • 4 חלמונים
      • 1 כוס מיץ לימון
      • 1/2 כוס מיץ תפוזים
      • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
      • 1 כפית קליפת תפוז מגוררת
      • 14 גרם + 1 כפית ג'לטין נטול טעם, מומס בחצי כוס מים רותחים
      • 2 מיכלים שמנת מתוקה
      • לציפוי:
      • 1 מיכל שמנת מתוקה
      • 2 כפות סוכר
      • תותי שדה לקישוט

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את הקלתית: מחממים תנור לחום בינוני (180 צ.). שמים בקערה את כל החומרים ומעבדים ליצירת בצק פירורי. שוטחים את הבצק על תחתית תבנית ואופים עד שמוכן.
      • מוציאים ומצננים היטב, עד שהקלתית קרה.
      • 2. מכינים את מלית התותים: מערבבים את התותים עם הסוכר והליקר ומשהים לחצי שעה. מניחים על הקלתית.
      • 3. מכינים את מלית הגבינה: שמים בקערה את הגבינה, כוס אחת מהסוכר, החלמונים, מיץ הלימון, מיץ התפוזים, קליפת הלימון וקליפת התפוז ומערבבים. מוסיפים את הג'לטין המומס דרך מסננת רשת ומערבבים.
      • 4. במערבל מקציפים את השמנת עם חצי כוס סוכר, לקצפת יציבה ומקפלים לתוך תערובת הגבינה. יוצקים את המלית על התותים, מכסים בניילון ומייצבים במקרר למשך הלילה.
      • 5. לפני ההגשה מכינים את הציפוי: מקציפים את השמנת עם הסוכר לקצפת יציבה, מורחים על העוגה, מקשטים בחצי תותים ומגישים.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -