וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת גבינה ותות שדה

מתכון מאת: עינב זוסמן,einavshoshit@walla.com

תותים. מערכת וואלה!
תותים

מצרכים למתכון

  • לקלתית:
  • 350 גרם עוגיות חמאה טחונות
  • 120 גרם חמאה רכה
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • למלית התותים:
  • 250 גרם תות שדה, פרוס דק
  • 3 כפות סוכר
  • 3 כפות ליקר
  • למלית הגבינה:
  • 250 גרם גבינה לבנה 9%
  • 1/2 1 כוסות סוכר
  • 4 חלמונים
  • 1 כוס מיץ לימון
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 1 כפית קליפת תפוז מגוררת
  • 14 גרם + 1 כפית ג'לטין נטול טעם, מומס בחצי כוס מים רותחים
  • 2 מיכלים שמנת מתוקה
  • לציפוי:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 2 כפות סוכר
  • תותי שדה לקישוט

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הקלתית: מחממים תנור לחום בינוני (180 צ.). שמים בקערה את כל החומרים ומעבדים ליצירת בצק פירורי. שוטחים את הבצק על תחתית תבנית ואופים עד שמוכן.
  • מוציאים ומצננים היטב, עד שהקלתית קרה.
  • 2. מכינים את מלית התותים: מערבבים את התותים עם הסוכר והליקר ומשהים לחצי שעה. מניחים על הקלתית.
  • 3. מכינים את מלית הגבינה: שמים בקערה את הגבינה, כוס אחת מהסוכר, החלמונים, מיץ הלימון, מיץ התפוזים, קליפת הלימון וקליפת התפוז ומערבבים. מוסיפים את הג'לטין המומס דרך מסננת רשת ומערבבים.
  • 4. במערבל מקציפים את השמנת עם חצי כוס סוכר, לקצפת יציבה ומקפלים לתוך תערובת הגבינה. יוצקים את המלית על התותים, מכסים בניילון ומייצבים במקרר למשך הלילה.
  • 5. לפני ההגשה מכינים את הציפוי: מקציפים את השמנת עם הסוכר לקצפת יציבה, מורחים על העוגה, מקשטים בחצי תותים ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully