סלט ירקות קלויים ואווז
השף טל הרשקוביץ ממסעדת 'סבסטיאן' מציג את כל היתרונות של האנטיפסטי, המגולמים בעיני רוחו של האווז המעושן
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 פרוסות חציל
- 2 קישואים
- 2 בטטות קטנות
- 3 עלי אנדיב
- אורוגולה
- 1/4 בצל סגול
- 2 פיטריות שמפיניון
- 1 גמבה
- 35 גרם אווז מעושן
- לרוטב:
- 20 מ"ג לבנה
- 20 גרם צלפים
- 50 מ"מ שמן זית
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה
- 1. שמים את כל הירקות על מגש מטובלים בשמן זית, מלח, פלפל וחומץ בלסמי. מכניסים לתנור וקולים כ-10 דקות בחום של 250 מעלות.
- 2. קוצצים דק את הירקות ומכינים רצועות מהאווז המעושן.
- 3. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל המרכיבים עד למרקם סמיך. מוסיפים את הירקות, מעבירים לצלחת ומניחים את האווז המעושן מעל.