עוגיות קורנפלקס ושוקולד
חטיפי קונפלקס מצופים שוקולד (נגה משל) (צילום: מערכת וואלה! NEWS)
מחשבון המרות
- 200 גרם שוקולד מריר (או אחד מריר ואחד חלב)
- 4 כפות חלב (או שמנת מתוקה למי שחוטא עד הסוף)
- 2 כפות סוכר
- 20 גרם חמאה
- 2 כוסות קורנפלקס רגיל
- 1. ממיסים על גבי אדים או במיקרו בדרגת חום נמוכה את השוקולד, החלב, הסוכר והחמאה.
- 2. מוסיפים את הקורנפלקס ומערבבים היטב בכף עץ עד שכל פתיתי הקורנפלקס מצופים.
- 3. מניחים נייר אפייה על גבי תבנית או מגש גדול ויוצקים בעזרת כף תלוליות (רצוי להניח במנג'טים כי השוקולד מלכלך את האצבעות כשאוכלים).
- 4. מצננים בטמפרטורת החדר ומכניסים לעוד שעה במקרר.
- 5. זהו, מוכן להפריד מהנייר ולזלול !
- גיוונים:
- * אחרי שלב 1 אפשר להוסיף לתערובת השוקולד ממרח שוקולד לבן, ממרח אגוזים ממרח חלבה או ממרח שקדים. אם החלטתם להוסיף ממרח שכזה, וותרו על הסוכר במתכון.
- * אפשר להחליף את הסוכר במתכון ב-2 כפות מייפל מתקבל טעם מעט קרמלי.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה