מתכונים חמים

קיפוד שוקולד

מתכון של אסנת רוט מפטיסרי "טושה" ברמת החייל.

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • למתקדמים

קינוח שוקולד של קונדיטוריית טושה

מחשבון המרות

מצרכים

  • לגנאש שוקולד:
  • 200 גר' שוקולד מריר
  • 250 מ"ל שמנת
  • למוס שוקולד:
  • 200 גר' שוקולד מריר
  • 2 חלמונים
  • 300 מל שמנת מתוקה
  • כף ברנדי
  • 5 גר' ג'לטין
  • פירורי עוגיות שוקולד או חמאה (מומלץ Oreo)
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. יום לפני: מכינים גנאש שוקולד - מרתיחים שמנת בסיר, שופכים מעל את השוקולד, מערבבים עד להמסה מוחלטת, מקררים מעט בחוץ ומכניסים למקרר ללילה.
  • 2. ביום ההכנה: מכינים מוס שוקולד - ממיסים את השוקולד, מוסיפים לו את החלמונים והברנדי. בקערה נפרדת ממיסים ג'לטין במעט מים קרים ומכניסים למיקרו לכ-30 שניות. לאחר שהג'לטין נמס מוסיפים גם אותו לתערובת השוקולד. מקציפים את השמנת ומקפלים לתוך השוקולד. יוצקים לתבניות סיליקון חצאי כדור (למי שאין תבניות סיליקון בבית, ניתן להשתמש בקעריות, גביעים או כוסות קטנות), שמים מעל פירורי עוגיות או שוקולד ומקפיאים לכ-3 שעות.
  • 3. מוציאים את גנאש השוקולד, מחצית ממנו ממיסים במיקרו עד שהוא נוזלי. מוציאים את תבניות הסיליקון אחרי שקפאו, מוציאים את המוס מהתבנית ומצפים בגנאש השוקולד המומס. מחזירים לקירור.
  • 4. לאחר שקפא שוב, משתמשים בשארית הגנאש הקר בשק זילוף ליצירת קוצי שוקולד. מעטרים באבקת קקאו.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully