סלט חצילים ופטריות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 חציל בינוני
- 1 כף שמן רגיל או שמן זית
- כ-1/2 סלסלה פטריות שמפיניון טריות (בשעת דחק אפשר להשתמש בקופסת פטריות משומרות)
- 2 פלפלים אדומים
- 4-5 מלפפונים חמוצים
- כחצי כוס זיתים ירוקים או שחורים או גם וגם
- 2 כפות חומץ
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
- 1. קולפים את החציל וחותכים לקוביות קטנות. מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את החציל ומטגנים-מאדים על אש בינונית, תוך ערבוב, עד שהקוביות רכות.
- 2. בינתיים חותכים את הפלפלים, הפטריות, המלפפונים החמוצים והזיתים לקוביות קטנות, בערך בגודל קוביות החציל, כדי שיהיה אחיד ויפה לעין.
- 3. מערבבים עם החציל בעודו חם. מוסיפים חומץ, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מגישים מיד או שומרים במקרר.