סלמון כבוש
ירון קסטנבוים מ"פודארט" מעביר סדנה לקראת ראש השנה ומלמד איך כובשים סלמון לחג ולכל יום.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-5 מנות:
- 200 גרם סלמון ללא עור ועצמות
- 4 כפות סילאן (או ברנדי)
- חופן שמיר
- 10 גרגרי כוסברה
- 10 פלפל סצו'אן
- 10 גרגרי פלפל שחור
- 2 כוכבי אניס
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מלח
אופן ההכנה
- 1. טוחנים יחד את הכוסברה, כוכבי האניס, השמיר, הסצ'ואן והפלפל השחור ומכינים תערובת תבלינים.
- 2. מערבבים את המלח והסוכר יחד.
- 3. מורחים את נתח הסלמון בסילאן ומניחים שכבת תערובת תבלינים.
- 4. מעל התבלינים מניחים את תערובת הסוכר והמלח ומהדקים.
- 5. שמים מעל נייר נצמד ומניחים משקולת מעל. מחכים 24 שעות (יותר או פחות בהתאם לטעם) ואז פורסים לפרוסות דקות ומגישים.