מולים ביין וקארי
קארי וחלב קוקוס אינם רכיבים שלרוב משודכים עם מולים, אך לאחר שטועמים מהמנה הזו, לא ברור למה. היין הלבן מוסיף לצדפות ארומה משכרת.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 כפות חמאה
- פלפל חריף קטן טרי וקצוץ
- שאלוט או בצל קטן קצוץ
- 2 ק"ג מולים טריים
- 1/2 כוס יין לבן יבש
- כוס חלב קוקוס (או שמנת מתוקה)
- כפית וחצי אבקת קארי איכותית
- מיץ מ-1/2 לימון (ואם תשיגו ליים - עוד יותר טוב)
- צרור כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
- 1. שוטפים את המולים ונפטרים מאלה שאינם סגורים. ממיסים את החמאה בסיר גדול ומטגנים קלות את השאלוט והפלפל החריף.
- 2. מוסיפים את המולים והיין. מגבירים להבה, מכסים ומבשלים עד שכל המולים פתוחים.
- 3. בינתיים מערבבים את חלב הקוקוס (או השמנת) עם הקארי ומיץ הלימון ומוסיפים לסיר.
- 4. מוסיפים גם את הכוסברה הקצוצה ומערבבים. מגישים בקערות גדולות, לצד אורז לבן.