וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טראפלס שוקולד

מתכון מאת: הדר,hadar_182@Walla.co.il

שוקולד נוזלי. ShutterStock
שוקולד נוזלי

מצרכים למתכון

  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • 350 גרם שוקולד מריר משובח
  • 350 גרם שוקולד לבן
  • ליקר תפוזים
  • אייריש קופי
  • פינקולדה
  • קורט קינמון
  • קוקוס
  • אבקת קקאו

אופן ההכנה

  • 1. בתוך סיר עם מים מניחים סיר נוסף, ומדליקים את הגז.
  • 2. שופכים 250 מ"ל שמנת מתוקה עד להבאת רתיחה, ומוסיפים את השוקולד המריר (לאחר שבירתו לקוביות), מנמיכים מעט הגז ומוסיפים את מעט ליקר תפוזים (פעמיים כתכולת פקק הבקבוק של הליקר), מעט אייריש קופי (באותה כמות כמו הליקר תפוזים) וקורט קינמון (לא הרבה! הקינמון דומיננטי!).
  • 3. את הסיר מורידים מהגז ומניחים אותו בפריזר לשעתיים וחצי עד שלוש שעות!
  • 4. לאחר זמן ההמתנה מוציאים את הסיר מהפריזר ובעזרת כפית (אפשר גם כפפות לבנות אבל יש לשטוף אותן קודם לכן!) מגלגלים עיגולים וטובלים אותם בקקאו!
  • 5. באותו הזמן (לאחר שהכנסתם את הסיר הראשון לפריזר) קחו סיר נוסף והכניסו אותו לסיר עם המים החמים,הרתיחו בו את ה-250 מ"ל שמנת מתוקה שנותרה עד להבאת רתיחה.
  • 6. הכניסו את קוביות השוקולד הלבן והקטנו מעט את האש, שפכו את הפינקולדה (כ-3 פקקים של הבקבוק), כבו את הגז, והכניסו את הסיר לפריזר לשעתיים וחצי עד שלוש שעות!
  • לאחר זמן ההמתנה הוציאו את הסיר, גלגלו כדורים מהשוקולד הלבן וגלגלו אותם באבקת קוקוס!
  • 7. סדרו את הכדורים כמו לוח דמקה או בצורת פרמידה והגישו!
  • הטראפלס חייבים להיות במקרר עד הגשתם! כדי שלא ימסו!

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully