- 1. מכינים את עלה התרד: במעבד מזון טוחנים את עלי התרד למחית ירוקה.
-
- 2. מוסיפים למחית שהתקבלה את שאר החומרים ומערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת בלילה אחידה.
-
- 3. על נייר אפייה משומן במעט שמן זית מורחים את הבלילה לעלה דק ואחיד בעוביו.
-
- 4. אופים כ -15 דקות בחום של 175 מעלות. מניחים לעלה להתקרר ומפרידים אותו מנייר האפייה.
-
- 5. מכינים את המלית: מערבבים את הגבינות בקערה יחד עם הביצים והקורנפלור ומוסיפים את העירית הקצוצה.
-
- 6. מורחים את תערובת הגבינה בצורה אחידה על עלה התרד. ומגלגלים את העלה לגליל עטוף בנייר אפייה. (נייר האפייה ימנע השחמת יתר של הגלילה.)
-
- 7. מכניסים לתנור האפייה ל 40 דקות. 5 דקות ראשונות בחום של 185 מעלות ואח"כ מורידים את חום האפייה ל 175 מעלות.
- את הרולדה כדאי לקרר לפני פריסתה .
-
- 8. מכינים את רוטב הפלפלים: טוחנים את הפלפלים הצהובים במעבד מזון עד לקבלת מחית אחידה. מניחים בצד.
-
- 9. מטגנים טיגון קל בשמן זית 2 שיני שום כתושות במחבת מוסיפים יין לבן ומצמצמים.
-
- 10. מוסיפים חלב,מעט מלח ומעט פלפל שחור גרוס.
-
- 11. מוסיפים את מחית הפלפלים הצהובים, כעת יתקבל רוטב צהבהב . מבשלים את הרוטב מעט עד למרכוז הטעמים.
-
- 12. הגשה: יוצקים מהרוטב הצהבהב על צלחת ועליו מניחים את פרוסת הרולדה ומעטרים בשבבי פלפלים צבעוניים.