תרד ופטה מגולגלים בפילו
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 3 ביצים
- חבילת עלי פילו
- ½ ק"ג תרד טרי ונקי
- בצל בינוני קצוץ דק
- 2 כפות שמיר קצוץ
- 200 גר' גבינת פטה
- אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור גרוס לתיבול
אופן ההכנה
- 1. מטגנים את הבצל במעט שמן זית, עד לתחילת השחמה.
- 2. מוסיפים את התרד והתבלינים ומבשלים 10 דקות. מצננים וסוחטים את הנוזלים.
- 3. מוסיפים ביצים טרופות ופטה מגוררת.
- 4. מצמידים זוג עלי פילו בעזרת הברשה בחמאה מומסת וחותכים לרצועות ברוחב 8X30 ס"מ.
- 5. מניחים מלית במרכז הרצועה קרוב לקצה שלה. מקפלים את קצוות הפילו לכיוון המלית (כדי לשמור שהמלית לא תברח לצדדים), ומגלגלים לצורת סיגר.
- 6. מברישים בחמאה מומסת כדי לסגור את הסיגר. מסדרים בתבנית אפייה. אופים כחצי שעה ב-170 מעלות.