עוגת גבינה עם שקדים טחונים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1.25 כוס סוכר
- 350 גר גבינה לאפיה 9%
- 5 ביצים
- 1 כף ליקר קלואה(לא חייב)
- ¾ כוס שקדים טחונים
- 1 כוס אספרסו קצר (או נס קפה)(לא חייב)
- ½ כוס שמנת לבישול 15% שומן
- ½ כפית אבקת אפיה
אופן ההכנה
- 1. מערבבים יחדיו את הגבינה, הליקר, חלמוני הביצה, האספרסו, השמנת, השקדים, אבקת אפיה וחצי מכמות הסוכר עד קבלת תערובת אחידה ויציבה.
- 2. במקביל מקציפים את חלבוני הביצים עם שארית הסוכר עד קבלת תערובת אחידה ומאחדים עם תערובת הגבינה בפעולות עטיפה.
- 3. מניחים בתבנית מחופה בנייר אפיה ואופים בחום- 180-170 מעלות, לכ- 40-35 דקות.
- לאחר מכן, שמים בתוך התנור כלי לתנור, כמעט מלא כולו במים רותחים.
- *יש לזכור לא להוציא את העוגה מהתנור מייד אלא לתת לה להצטנן.