מאפינס פירות קיץ
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 כוסות (280 גרם) קמח תופח או 2 כוסות קמח רגיל +2 כפיות אבקת אפייה
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 25 גרם חמאה/מרגרינה, מומסת, לא חמה
- 2 ביצים
- 1 כוס חלב
- 2 כפות ליקר בטעם פירות או ברנדי- רצוי לא לוותר, אבל אפשר להחליף בכף תמצית וניל
- 1/2 עד 3/4 כוס פירות חתוכים לקוביות קטנות- אפשר סוג אחד או עירוב של כמה: דובדבנים, משמשים, אפרסקים, שזיפים ועוד.
- * תבנית מאפינס עם 12 שקעים (אני אפיתי בתבנית בצורת לבבות)
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-175 מעלות, משמנים את התבניות או מרפדים במנז'טים גדולים (מס' 5).
- 2. מערבבים בקערה קמח וסוכר ויוצרים גומה באמצע.
- 3. בקערה נוספת מערבבים חמאה/מרגרינה מומסת, ביצים, חלב וליקר או תמצית וניל. מוסיפים פירות ומערבבים.
- 4. יוצקים את תערובת הפירות לגומה שבתערובת הקמח. מערבבים לאט, בכף, רק עד שהקמח נרטב ומתקבלת תערובת אחידה ועדיין גושית.
- 5. מחלקים את התערובת לשקעים ואופים 15-20 דקות, או עד שהמאפינס תפוחים, זהובים ויציבים למגע.