טראפלס תמרים
מתכון לטראפלס תמרים של ורדית קוהן וגלית האן מתוך הספר "מתוק ובריא"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 3 כוסות תמרים רכים, ללא חרצנים קצוצים דק
- 1/2 כוס פקאן, קצוצים דק
- 11/2 כוסות פצפוצי אורז
- 1/2 כפית קינמון טחון
- 1/2 כוס פתיתי קוקוס (או שקדים טחונים, או זרעי שומשום)
- קערה גדולה
- צלחת
אופן ההכנה
- 1. שמים את התמרים, האגוזים, פצפוצי האורז והקינמון בקערה. לשים את החומרים בידיים לתערובת מוצקה.
- 2. צובטים כמות קטנה מן התערובת ויוצרים כדורים קטנים בגודל אגוזי מלך.
- 3. מפזרים את פתיתי הקוקוס (או את השקדים הטחונים, או את השומשום) על הצלחת ומגלגלים בהם כל כדור עד שהוא מצופה באופן אחיד.
- 4. להגשה נאה, מחלקם את הכדורים לשלושה חלקים ומצפים כל שליש בציפוי שונה.