- 1. מכינים את הכרובית בשמיר: מפרקים את הכרובית לפרחים בגודל בינוני.
-
- 2. מחממים מחבת על אש גבוהה ומוסיפים 3 כפות שמן זית. מוסיפים את הכרובית.
-
- 3. מטגנים את הכרובית (מוסיפים עוד שמן זית אם צריך). אחרי 4 דקות של טיגון נמרץ מוסיפים למחבת את היין הלבן ומנמיכים את הלהבה. כעת הכרובית מתבשלת באדי היין ופעולת הטיגון נפסקה.
-
- 4. טועמים. אם הכרובית קשה מדי לטעמכם ממשיכים בבישול, אם היא פריכה במידה מורידים מן האש.
-
- 5. מוסיפים את השמיר הקצוץ והבצל הירוק, מלח ופלפל, מכסים ושומרים בצד.
-
- 6. מכינים את הרוטב: מערבבים היטב את שמן הזית עם מיץ הלימון, השום הכתוש, קוביות העגבניה, מלח ופלפל.
-
- 7. מכינים את הדג: בעדינות מעבירים אצבע על אמצע הפילה. שורה של עצמות יזדקרו להן ובעזרת פינצטה מושכים אותן החוצה. עוברים על כל פילה בנפרד. עם מגבת נייר מנגבים את עור הדג, ממליחים ומפלפלים.
-
- 8. מחממים מחבת (עדיפות לטפלון טובה) ומוסיפים 3 כפות שמן זית. השמן צריך להיות חם אך לא לעשן שמן זית שמוציא עשן הוא שמן זית שרוף.
-
- 9. בעדינות מניחים פילה אחד של דג במחבת כשצד העור פונה כלפי מטה. אם לא נשמע קול טיגון סימן שהשמן לא חם דיו. בזהירות מוסיפים את שאר הפילטים. אם המחבת לא גדולה מספיק עובדים בקבוצות ומנקים את המחבת בין זוג הפילטים הראשון לשני. מטגנים כדקה.
-
- 10. בעזרת מרית פלסטיק או עץ הופכים את הדגים. מטגנים כדקה נוספת.
-
- 11. הרכבת המנה: בצלחת עמוקה מניחים תלולית מסלט הכרובית. על הכרובית מניחים פילה דניס, מעטרים עם הרוטב.