לובסטר על הגריל בחמאה ושום
אין צורך לפחד מהכנה של לובסטרים בבית. השף אלון גונן ממסעדת "אל בריו" המשובחת מראה איך בכמה נגיעות של חמאה ושום, ניתן להכין לובסטר על הגריל.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 לובסטר בינוני במשקל 600 גר'
- 50 גר' חמאה
- 3 שיני שום כתושים
- 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ דק
- מעט ברנדי
- פטרוזיליה קצוצה דק
- כף מלח
- עלי דפנה
אופן ההכנה
- 1. מרתיחים מים בסיר עם עלי הדפנה ומניחים את הלובסטר בתוכו ל-10 דקות.
- 2.מוציאים וחוצים את הלובסטר לשניים ושוברים את קצוות הצבתות בכדי לנקז את המים שהצטברו בהם.
- 3. מניחים את הלובסטר על גריל או על מחבת מחורצת כשהבשר כלפי מטה. מניחים את יתר המרכיבים על הלובסטר פרט לברנדי ומטלטלים את המחבת כ-2 דקות. מוסיפים את הברנדי ומשלהבים.
- 4. מגישים עם סלט ירוק רענן ויין לבן צונן.