מתכונים חמים

חלת סוכר

הגימיק הוא בקוביות סוכר שמטמינים בבצק והן נמסות מעט בזמן האפייה. כשנוגסים בביס עם קובית סוכר, אין גבול לעונג

מתכון מאת: דנה מלמד ,מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

לחמניות קוביות סוכר

מחשבון המרות

מצרכים

  • 1 ק"ג קמח לחם של שטיבל
  • 1 שמרית
  • ½ כוס סוכר
  • 1 ביצה
  • 2 חלמונים
  • 2 כוסות מים
  • 100 גר' חמאה רכה
  • 2 כפיות שטוחות מלח
  • כ 30 קוביות סוכר שבורות

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות.
  • 2. מערבבים בקערה קמח ושמרים.
  • 3. מוסיפים מלח וסוכר ומערבבים.
  • 4. מוסיפים ביצה, חלמונים וחמאה ולשים כ 5 דקות. מוסיפים את קוביות הסוכר ולשים עוד 5 דקות.
  • 5. משמנים את כפות הידיים ומעסים את הבצק. מניחים בקערה גדולה ומכסים במגבת נקייה עד שהבצק תופח ונפחו מוכפל.
  • 6. יוצרים חלה עגולה כמו שבלול או שמכינים מספר לחמניות עגולות.
  • 7. מכסים שוב במגבת לתפיחה נוספת.
  • 8. מברישים בביצה טרופה ושמנת וזורים מעט סוכר. אפשר לנעוץ עוד שברי קוביות סוכר.
  • 9. אופים כחצי שעה עד שהחלה או הלחמניות זהובות.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully