פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עגת גבינה ללא אפיה

      10 מדרגים / 3.24 כוכבים

      עוגת גבינה ופירות יער (ShutterStock)
      עוגת גבינה ופירות יער (ShutterStock)

      מצרכים

      • תבנית קפיצית בקוטר 24-26 ס"מ
      • לתחתית:
      • אפשרות א':
      • 250 גרם חמאה מרוככת
      • 3/4 כוס סוכר
      • בערך 1.5 כוס קמח לבן רגיל
      • 1 כפית תמצית וניל
      • אופים בתנור על 180 מעלות עד שיזהיב. כמובן מרפדים את התבנית בנייר אפיה
      • אפשרות ב':
      • 100 גרם חמאה מומסת
      • 250 גרם פתיבר מרוסקים במעבד מזון
      • 1 כפית תמצית וניל
      • מסדרים בתבנית ומניחים בצד.
      • למלית:
      • 2 מכלי שמנת מתוקה 38%
      • 1 גביע גבינה לבנה 9% (מומלץ של תנובה)
      • 1 שקית אבקת סוכר
      • 1 שקית (כ15 גרם) ג'לטין,מומס לפי הוראות היצרן
      • מעט תמצית וניל
      • לקישוט:
      • כל פרי מקופסת שימורים בשילוב עם ג'ילי בטעם פירות, או פירורים אפויים מאפשרות א'.

      אופן ההכנה

      • מלית:
      • 1. בקערה מקציפים את השמנת מתוקה עם אבקת סוכר ותמצית וניל לתערובת אחידה ויציבה.
      • 2. בקערה נפרדת מקציפים מעט את הגבינה הלבנה ובעדינות מכניסים את השמנת המוקצפת לתוך הגבינה. ממשיכים להקציף.
      • 3. בסיר קטן מחממים (אך לא מרתיחים) את הג'לטין ומורידים אותו מהגז.
      • 4. לאט מכניסים לתוך הסיר כמה כפות של תערובת הגבינה ומצננים מעט. מחזירים לתוך הקערה ומקציפים שוב על מהירות גבוהה.
      • 5. יוצקים בזהירות על הפירורים שממתינים בתבנית ומעבירים לשעתיים למקפיא.
      • 6. ניתן לקשט בפירורים ממש כאשר העוגה יציבה. או בפירות יער או אננס .
      • 7. כמה שעות לפני ההגשה מעבירים למקרר

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -