וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עגת גבינה ללא אפיה

מתכון מאת: שרץ יוליה,eldadbh1@walla.co.il

עוגת גבינה ופירות יער. ShutterStock
עוגת גבינה ופירות יער

מצרכים למתכון

  • תבנית קפיצית בקוטר 24-26 ס"מ
  • לתחתית:
  • אפשרות א':
  • 250 גרם חמאה מרוככת
  • 3/4 כוס סוכר
  • בערך 1.5 כוס קמח לבן רגיל
  • 1 כפית תמצית וניל
  • אופים בתנור על 180 מעלות עד שיזהיב. כמובן מרפדים את התבנית בנייר אפיה
  • אפשרות ב':
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 250 גרם פתיבר מרוסקים במעבד מזון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • מסדרים בתבנית ומניחים בצד.
  • למלית:
  • 2 מכלי שמנת מתוקה 38%
  • 1 גביע גבינה לבנה 9% (מומלץ של תנובה)
  • 1 שקית אבקת סוכר
  • 1 שקית (כ15 גרם) ג'לטין,מומס לפי הוראות היצרן
  • מעט תמצית וניל
  • לקישוט:
  • כל פרי מקופסת שימורים בשילוב עם ג'ילי בטעם פירות, או פירורים אפויים מאפשרות א'.

אופן ההכנה

  • מלית:
  • 1. בקערה מקציפים את השמנת מתוקה עם אבקת סוכר ותמצית וניל לתערובת אחידה ויציבה.
  • 2. בקערה נפרדת מקציפים מעט את הגבינה הלבנה ובעדינות מכניסים את השמנת המוקצפת לתוך הגבינה. ממשיכים להקציף.
  • 3. בסיר קטן מחממים (אך לא מרתיחים) את הג'לטין ומורידים אותו מהגז.
  • 4. לאט מכניסים לתוך הסיר כמה כפות של תערובת הגבינה ומצננים מעט. מחזירים לתוך הקערה ומקציפים שוב על מהירות גבוהה.
  • 5. יוצקים בזהירות על הפירורים שממתינים בתבנית ומעבירים לשעתיים למקפיא.
  • 6. ניתן לקשט בפירורים ממש כאשר העוגה יציבה. או בפירות יער או אננס .
  • 7. כמה שעות לפני ההגשה מעבירים למקרר

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully