עגת גבינה ללא אפיה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- תבנית קפיצית בקוטר 24-26 ס"מ
- לתחתית:
- אפשרות א':
- 250 גרם חמאה מרוככת
- 3/4 כוס סוכר
- בערך 1.5 כוס קמח לבן רגיל
- 1 כפית תמצית וניל
- אופים בתנור על 180 מעלות עד שיזהיב. כמובן מרפדים את התבנית בנייר אפיה
- אפשרות ב':
- 100 גרם חמאה מומסת
- 250 גרם פתיבר מרוסקים במעבד מזון
- 1 כפית תמצית וניל
- מסדרים בתבנית ומניחים בצד.
- למלית:
- 2 מכלי שמנת מתוקה 38%
- 1 גביע גבינה לבנה 9% (מומלץ של תנובה)
- 1 שקית אבקת סוכר
- 1 שקית (כ15 גרם) ג'לטין,מומס לפי הוראות היצרן
- מעט תמצית וניל
- לקישוט:
- כל פרי מקופסת שימורים בשילוב עם ג'ילי בטעם פירות, או פירורים אפויים מאפשרות א'.
אופן ההכנה
- מלית:
- 1. בקערה מקציפים את השמנת מתוקה עם אבקת סוכר ותמצית וניל לתערובת אחידה ויציבה.
- 2. בקערה נפרדת מקציפים מעט את הגבינה הלבנה ובעדינות מכניסים את השמנת המוקצפת לתוך הגבינה. ממשיכים להקציף.
- 3. בסיר קטן מחממים (אך לא מרתיחים) את הג'לטין ומורידים אותו מהגז.
- 4. לאט מכניסים לתוך הסיר כמה כפות של תערובת הגבינה ומצננים מעט. מחזירים לתוך הקערה ומקציפים שוב על מהירות גבוהה.
- 5. יוצקים בזהירות על הפירורים שממתינים בתבנית ומעבירים לשעתיים למקפיא.
- 6. ניתן לקשט בפירורים ממש כאשר העוגה יציבה. או בפירות יער או אננס .
- 7. כמה שעות לפני ההגשה מעבירים למקרר