פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פילה דניס בעטיפת סוכריה

      אומרים שאוכל טוב אוכלים קודם כל עם העיניים, ורק אחר כך עם הפה. דנה מלמד מגישה מתכון שאי אפשר להפסיק להסתכל עליו, ובוודאי שאי אפשר להפסיק לאכול ממנו.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      דניס (דנה מלמד)
      דניס (דנה מלמד)

      מצרכים

      • 4 נתחי פילה דניס טרי ללא העור
      • 60 גרם חמאה קרה מחולקת ל-4 קוביות
      • מלח גס
      • פלפל שחור גרוס
      • לפירה:
      • 4-6 תפוחי אדמה בגודל בינוני
      • מלח
      • 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות (או יותר )
      • 100מ"ל חלב חם מאד
      • 2 ניירות אפייה חתוכים לחצי

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים פירה: מבשלים את תפוחי האדמה במים עם מלח עד ריכוך. מצננים מעט וקולפים. מחזירים לסיר ומניחים על גבי להבה מאד נמוכה.
      • 2. מתחילים למעוך. מוסיפים את החמאה ומועכים לתוך תפוחי האדמה. מוסיפים את החלב ולא מפסיקים למעוך/ לבחוש, עד שהעיסה חלקה. טועמים ומוסיפים מלח לפי הצורך.
      • 3. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
      • 4. מרכיבים את המנה: במרכזו של 1/2 נייר אפייה מניחים כ-4 כפות פירה. על הפירה מניחים בעדינות את פילה הדניס. בוזקים מלח גס ופלפל גרוס ומניחים למעלה קוביית חמאה (כ-15 גרם).
      • 5. סוגרים את נייר האפייה משני הצדדים כמו סוכריה (אפשר לקבצ'ץ' בצדדים או לקשור עם חוט פישתן).
      • 6. עורכים את "סוכריות" הפירה והדג על תבנית אפייה וצולים בתנור כ-15 דקות.
      • 7. מפזרים למעלה טימין טרי או עירית או כל עשב טרי קצוץ שאוהבים.
      • 8. מגישים לצד שעועית ירוקה.

      עוד מתכוני דגים ומאכלי ים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -