- 1. מכינים פירה: מבשלים את תפוחי האדמה במים עם מלח עד ריכוך. מצננים מעט וקולפים. מחזירים לסיר ומניחים על גבי להבה מאד נמוכה.
-
- 2. מתחילים למעוך. מוסיפים את החמאה ומועכים לתוך תפוחי האדמה. מוסיפים את החלב ולא מפסיקים למעוך/ לבחוש, עד שהעיסה חלקה. טועמים ומוסיפים מלח לפי הצורך.
-
- 3. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
-
- 4. מרכיבים את המנה: במרכזו של 1/2 נייר אפייה מניחים כ-4 כפות פירה. על הפירה מניחים בעדינות את פילה הדניס. בוזקים מלח גס ופלפל גרוס ומניחים למעלה קוביית חמאה (כ-15 גרם).
-
- 5. סוגרים את נייר האפייה משני הצדדים כמו סוכריה (אפשר לקבצ'ץ' בצדדים או לקשור עם חוט פישתן).
-
- 6. עורכים את "סוכריות" הפירה והדג על תבנית אפייה וצולים בתנור כ-15 דקות.
-
- 7. מפזרים למעלה טימין טרי או עירית או כל עשב טרי קצוץ שאוהבים.
-
- 8. מגישים לצד שעועית ירוקה.