פילה סלמון עם יין לבן
מנה שכולה טעמים עזים: ארבעה נתחי סלמון מקבלים נגיעות של יין לבן, אניס, כוסברה ושומר, ונשלחים אל התנור. מתכון מתוך הספר "ג'קו דגים, קינוחים ומה שביניהם" מאת רפי שתיים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 4 נתחי פילה סלמון טרי
- 4 כפיות חמאה
- 2 פקעות שומר פרוסות דק
- 1 כף זרעי כוסברה
- 1 כוס יין לבן יבש
- 4 כוכבי אניס
- 4 פרוסות לימון
- מלח ים ופלפל גרוס (עדיף ממטחנה)
- נייר אפייה
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
- 2. יוצרים מנייר אפייה ארבע "מעטפות" באורך וברוחב של כ-30 ס"מ.
- 3. מחלקים את השומר, זרעי הכוסברה, כוכבי האניס והלימון לארבע המעטפות.
- 4. מניחים נתח סלמון בכל מעטפה, ממליחים ומפלפלים. מוסיפים לכל מעטפה כף חמאה. מחלקים את היין בין המעטפות וסוגרים כל מעטפה בעזרת קיפולים קטנים, כך שתהיה אטומה ככל האפשר, כדי למנוע את "בריחת" האדים.
- 5. אופים כ-15 דקות. המעטפות יתפחו מעט בגלל האדים.
- 6. חותכים בסכין פתח בכל מעטפה, ומניחים כל אחת בצלחת.