דמפר (לחם אוסטרלי)
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- שתיים וחצי כוסות קמח.
- כפית מלח.
- כפית סוכר.
- כפית וחצי חמאה ממוסת.
- כוס חלב\בירה.
אופן ההכנה
- 1. לערבב בעזרת כף את כל המצרכים היבשים (כל המצרכים מלבד החלב או הבירה) ,לאחר מכן להוסיף בהדרגה קלה את החלב תוך כדי לישה וללוש עד קבלת בצק בעל מרקם אחיד בצורת כדור עגול.
- 2. את הבצק מניחים בצד למשך 5 דק' ואחר כך שמים אותו על נייר אפייה ומועכים עם היד לקבלת צורה עגולה ובינונית לא עבה ולא דקה (טיפה יותר מפיתה).
- 3. מכניסים לתנור לאפייה של 30 דק' פלוס מינוס.
- ובתאבון!