וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קרפים אפויים במילוי ריקוטה, קוקוס ופירות יבשים

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה

קרפים. דנה מלמד, מערכת וואלה!
קרפים/דנה מלמד

מצרכים למתכון

  • לקרפים:
  • 3 ביצים
  • 30 גר' חמאה מומסת
  • 2 כוסות חלב
  • 2 כפות שמנת מתוקה
  • ¾ 1 כוסות קמח
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף סוכר וניל
  • קורט מלח
  • מעט מאד חמאה לטיגון
  • למילוי:
  • 200 גר' ריקוטה
  • ½ 2 כפות סוכר
  • ½ כפית קינמון
  • ½ כוס קוקוס
  • 50 גר' פיסטוקים גרוסים גס
  • 4 תמרים קצוצות דק
  • 4 משמשים מיובשים קצוצים דק
  • 2 דבלים קצוצות דק
  • לציפוי:
  • 150 מ"ל שמנת מתוקה מעורבבת עם ביצה.

אופן ההכנה

  • 1. טורפים בעזרת מיקסר ידני ביצים, חלב וחמאה מומסת.
  • 2. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים וממשיכים לטרוף עד שמתקבלת בלילה חלקה.
  • 3. מצננים במקרר כרבע שעה.
  • 4. מחממים מחבת טפלון ומורחים במעט מאד חמאה. יוצקים בכל פעם מעט מהבלילה ומזיזים את המחבת עד שנוצר עיגול אחיד.
  • 5. כשהשוליים מזהיבים ופני הקרפ יבשים הופכים על צלחת. אין צורך לטגן משני הצדדים.
  • 6. מחממים תנור לחום של 180 מעלות
  • 7. מערבבים את כל חומרי המילוי, מניחים כ2 כפות במרכז כל קרפ (על הצד הלא מטוגן) ומגלגלים. מסדרים את הקרפים בתבנית אפיה משומנת.
  • 8. יוצקים מעל הקרפים את תערובת השמנת והביצה ואופים כ-30 דקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully