פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קרפים אפויים במילוי ריקוטה, קוקוס ופירות יבשים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      קרפים (מערכת וואלה! NEWS , דנה מלמד)
      קרפים (מערכת וואלה! NEWS , דנה מלמד)

      מצרכים

      • לקרפים:
      • 3 ביצים
      • 30 גר' חמאה מומסת
      • 2 כוסות חלב
      • 2 כפות שמנת מתוקה
      • ¾ 1 כוסות קמח
      • 2 כפות סוכר
      • 1 כף סוכר וניל
      • קורט מלח
      • מעט מאד חמאה לטיגון
      • למילוי:
      • 200 גר' ריקוטה
      • ½ 2 כפות סוכר
      • ½ כפית קינמון
      • ½ כוס קוקוס
      • 50 גר' פיסטוקים גרוסים גס
      • 4 תמרים קצוצות דק
      • 4 משמשים מיובשים קצוצים דק
      • 2 דבלים קצוצות דק
      • לציפוי:
      • 150 מ"ל שמנת מתוקה מעורבבת עם ביצה.

      אופן ההכנה

      • 1. טורפים בעזרת מיקסר ידני ביצים, חלב וחמאה מומסת.
      • 2. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים וממשיכים לטרוף עד שמתקבלת בלילה חלקה.
      • 3. מצננים במקרר כרבע שעה.
      • 4. מחממים מחבת טפלון ומורחים במעט מאד חמאה. יוצקים בכל פעם מעט מהבלילה ומזיזים את המחבת עד שנוצר עיגול אחיד.
      • 5. כשהשוליים מזהיבים ופני הקרפ יבשים הופכים על צלחת. אין צורך לטגן משני הצדדים.
      • 6. מחממים תנור לחום של 180 מעלות
      • 7. מערבבים את כל חומרי המילוי, מניחים כ2 כפות במרכז כל קרפ (על הצד הלא מטוגן) ומגלגלים. מסדרים את הקרפים בתבנית אפיה משומנת.
      • 8. יוצקים מעל הקרפים את תערובת השמנת והביצה ואופים כ-30 דקות.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -