קרפ ברוטב אספרסו
מתכון של שף אסמאעיל מדחת.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לקרפ:
- 200 גרם קמח
- 6 ביצים
- כוס מיץ תפוזים טרי
- חצי כוס סוכר
- רוטב גרנד מרנייר
- קליפת תפוזים מגורדת
- מקל וניל
- לרוטב האספרסו:
- תמצית וניל
- כוס אספרסו
- שמנת מתוקה (צמחית לפרווה)
- אגוזי פקאן
אופן ההכנה
- 1. לקרפ: מערבבים את כל החומרים, מעבירים לסינון ומניחים במקרר במשך שעה.
- 2. יוצקים כמות של כחצי מצקת על מחבת טפלון חמה ומשומנת קלות,מטגנים על אש קטנה עד בינונית, הופכים כאשר נוצרות בועות קטנות.
- 3. לרוטב האספרסו: מערבבים את כל חומרי הרוטב יחד על אש עד לצימצום הרוטב והסמכתו.
- 4. את הרוטב יוצקים על הקרפ.
- 5. ולקישוט פולי קפה וקליפת לימון