- 1. מגררים את הגזר על פומפיה, וחותכים את שני ראשי הכרוב לרצועות דקות. אם נעזרים במעבד מזון, משתמשים בדיסקית הגירור לגזר ובדיסקית הפריסה לכרוב.
-
- 2. מחלקים את הירקות לשני חלקים.
-
- 3. מניחים את הירקות במסננת, ומפזרים עליהם את המלח הגס. מניחים את המסננת בכיור לשעתיים, להגרת הנוזלים. פעמיים במשך השעתיים האלה סוחטים היטב את הירקות מהנוזלים.
-
-
- 4. כעבור שעתיים שוטפים היטב את הירקות מהמלח. סוחטים שוב. טועמים כדי לוודא שהמליחות המיותרת נשטפה. מעבירים לקערה, מוסיפים שמן זית וחומץ תפוחי עץ לפי הטעם, מערבבים היטב, ומגישים.