סלט כרוב ושקדים
גרסה משודרגת של סלט הכרוב הוותיק. היתרון שלו הוא שהוא הרבה יותר טעים יום אחרי ההכנה. נשמר עד יומיים במקרר
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 כרוב לבן
- 100 גרם שקדים חצויים (אפשר קלופים או לא) או פרוסים או משובבים
- 100 גרם שומשום (אני משתמשת בשומשום מלא, מומלץ)
- 1/2 כוס רוטב סויה
- 1/2 כוס חומץ רגיל
- 1/4 כוס דבש
- 2 כפות סוכר חום בהיר
- 2 כפות שמן רגיל
- 2 כפות שמן שומשום (לא לוותר!)
אופן ההכנה
- 1. שוטפים היטב את הכרוב וחותכים לרצועות דקות. שמים בכלי גדול בעל מכסה הדוק. מוסיפים את השומשום והשקדים.
- 2. שמים בצנצנת את כל חומרי הרוטב מהסויה ועד לשמן שומשום. סוגרים ומנערים היטב לרוטב אחיד. יוצקים על הכרוב.
- 3. סוגרים את הכלי ומנערים היטב (רצוי מעל הכיור, כדי שיקלוט טפטופים אם יהיו). שומרים במקרר.