- 1. להכנת הציר: ארבע כוסות מים לסיר בינוני. להוסיף גזר פרוס ובצל וחצי פרוס אל המים להרתיח. להוסיף תוך כדי הרתחת המים סוכר, מלח בישול, קורטוב פלפל שחור, עלי דפנה, גרגרי ציפורן ופלפל אנגלי. לבחוש כל העת ולטעום.
-
- 2. כשהטעם טוב ופיקנטי להכניס את שני ראשי הקרפיון לציר, ולהוריד את האש לאש קטנה.
-
- 3. להכנת המילוי: אל הדג הטחון יש להוסיף ביצה ולבחוש, מלח, סוכר פלפל שחור לפי הטעם מעט פרוסות בצל. אם המילוי מעט נוזלי יש להוסיף לו פרוסת חלה או מעט קמח מצה.
-
- 4. יש לערבב היטב, ולצקת את המילוי לחלל של פרוסות הדג פרוסה אחר פרוסה ולהניח בתוך הציר בסיר.
-
- 5. הדגים צריכים להתבשל על אש קטנה כשעתיים ויש לטעום את הציר מידי פעם ולהוסיף לו את הרכיב החסר לפי הטעם.