וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

גפילטע פיש בנוסח ציפי

יש כאלה שאוהבים את הגפילטע פיש שלהם מוכר וקלאסי. גם בגרסה שלי מקבלים את הקציצה המוכרת, אבל עם מעט נגיעות של תבלינים, תקבלו טעם מפתיע ומרגש עוד יותר.

מתכון מאת: בר-און ציפי,baronzippi@walla.co.il

חוות צוק המעדניה. אפיק גבאי
חוות צוק המעדניה

מצרכים למתכון

  • שני דגי קרפיון נקיים ופרוסים לרוחב כשהבטן של הדג לא חצויה, על מנת שיהיה ניתן למלאה
  • שני בצלים גדולים- פרוסים
  • שלשה גזרים- פרוסים
  • מעט גרגרי פלפל אנגלי
  • מעט גלדי ציפורן שלמים
  • כוס וחצי סוכר
  • מעט מלח בישול
  • פלפל שחור
  • קרפיון טחון חצי קילו, למילוי
  • שני עלי דפנה

אופן ההכנה

  • 1. להכנת הציר: ארבע כוסות מים לסיר בינוני. להוסיף גזר פרוס ובצל וחצי פרוס אל המים להרתיח. להוסיף תוך כדי הרתחת המים סוכר, מלח בישול, קורטוב פלפל שחור, עלי דפנה, גרגרי ציפורן ופלפל אנגלי. לבחוש כל העת ולטעום.
  • 2. כשהטעם טוב ופיקנטי להכניס את שני ראשי הקרפיון לציר, ולהוריד את האש לאש קטנה.
  • 3. להכנת המילוי: אל הדג הטחון יש להוסיף ביצה ולבחוש, מלח, סוכר פלפל שחור לפי הטעם מעט פרוסות בצל. אם המילוי מעט נוזלי יש להוסיף לו פרוסת חלה או מעט קמח מצה.
  • 4. יש לערבב היטב, ולצקת את המילוי לחלל של פרוסות הדג פרוסה אחר פרוסה ולהניח בתוך הציר בסיר.
  • 5. הדגים צריכים להתבשל על אש קטנה כשעתיים ויש לטעום את הציר מידי פעם ולהוסיף לו את הרכיב החסר לפי הטעם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully