וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת שמנת ושוקולד

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה

עוגת שמנת שוקולד. דנה מלמד, דנה מלמד
עוגת שמנת שוקולד/דנה מלמד

מצרכים למתכון

  • לבסיס:
  • 250 גר' ביסקוויטים בטעם שוקולד
  • 100 גר' חמאה מומסת
  • 100 גר' שוקולד מריר
  • למילוי שמנת:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה 38%
  • 250 גר' גבינת שמנת (מומלץ פילדלפיה)
  • 1 גביע שמנת חמוצה של פעם
  • כפית גרידת תפוז (לא חובה)
  • ¾ כוס סוכר
  • ½ כפית תמצית וניל
  • לציפוי שוקולד:
  • 250 גר' שוקולד מריר
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה

  • 1 . לבסיס: מפוררים את הביסקוויטים. ממיסים חמאה ושוקולד ומערבבים. יוצקים על הביסקוויטים המפוררים, מערבבים לתערובת אחידה ומשטחים על תחתית של תבנית בקוטר 26 ס"מ. מצננים במקפיא וניגשים להכנת המילוי.
  • 2. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ושומרים בקירור. בינתיים מקציפים את גבינת השמנת, השמנת החמוצה, הסוכר, הווניל וגרידת התפוז עד לקבלת תערובת חלקה שלא מרגישים בה גרגרי סוכר.מוסיפים את הקצפת ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול.
  • 3. יוצקים את תערובת השמנת על בסיס הביסקוויטים ומצננים מספר שעות במקרר (או למי שממהר – במקפיא).
  • 4. מכינים את ציפוי השוקולד: ממיסים את שני השוקולדים עם השמנת המתוקה, מערבבים לקרם חלק ומצננים לטמפ' החדר. יוצקים את הציפוי על שכבת השמנת ומצננים במקרר.
  • 5. כשהעוגה מתייצבת, אפשר לעטר בתותים חצויים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully