- 1. מכינים חמאה מזוקקת לא להיבהל, הנה שיטה פשוטה ומהירה של איילת לטוביץ'. ממיסים במיקרו חמאה בכלי שקוף - קנקן או כוס גבוהה. כשהחמאה נמסה, מוצקי החלב נפרדים מהשומן ושוקעים בתחתית הכלי.
-
- 2. יוצקים מחצית מהחמאה לתחתית קערה ומוסיפים את אטריות הקדאיף. מערבבים בעזרת הידיים את האיטריות עם החמאה ומפרידים את השערות זו מזו כדי שלא יווצרו גושי אטריות. משתדלים שכל האטריות יצופו בחמאה.
-
- 3. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
-
- 4. מסדרים בתחתית תבנית עגולה שכבה של אטריות (כשני שליש מהכמות) ומעליה מניחים פרוסות גבינת עיזים ופירורי טוב טעם (או ריקוטה).
-
- 5. מפזרים מעל הגבינות כף סוכר.
-
- 6. מסדרים עוד שכבה דקה של אטריות (השליש הנותר) על שכבת הגבינות ויוצקים את סירופ הסוכר.
-
- 7. מסדרים את פרוסות האפרסקים בצורת מניפה מעל שכבת האטריות.
-
- 8. אופים כחצי שעה בתנור עד שהאטריות שמבצבצות מתחת לאפרסקים זהובות. כשהכנאפה מוכנה, (לאחר האפיה), מברישים בריבת משמש.
-
- 9. אם רוצים, מפזרים פיסטוק קלוי קצוץ. מגישים חמים.