וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פוקצ'ה עם דובדבנים

מתכון מפתיע של שתי נשים שפיות, רוז גריי ורות רוג'רס ממסעדת הריבר קפה המפורסמת. המתכון משלב פוקצ'ה בשמן זית עם דובדבנים ואבקת סוכר. כדאי להגיש את הפוקצ'ה כשהיא מצטננת לטמפרטורת החדר

מתכון מאת: מערכת וואלה

דובדבנים מיכל אנסקי. מיכל אנסקי,
דובדבנים מיכל אנסקי/מיכל אנסקי

מצרכים למתכון

  • 1 – ½ ק"ג דובדבנים
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 350 מ"ל מים חמימים (מעט פחות מכוס וחצי)
  • 500 גרם קמח לבן. רצוי להשתמש בקמח מס' 2 של שטייבל
  • שמן זית
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • מלח

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את המים החמימים עם השמרים בקערה. וממתינים כ-5 דקות שהשמרים יתעוררו. מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבבים לתערובת אחידה. היא צריכה לצאת רכה – אם היא קשה מידי מוסיפים מעט מים. בהדרגה מוסיפים לבצק 1/4 כוס שמן זית, חצי מכמות אבקת הסוכר וטיפ-טיפה מלח. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ולשים אותו במשך 5 דקות, אפילו שהוא דביק למדי. מחזירים לקערה. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה.
  • 2. מגלענים את הדובדבנים. (יש מכשיר מיוחד המאפשר לשמור על הצורה העגולה של הפרי. אפשר גם לדחוף את החרצן החוצה בעזרת צ'ופ-סטיק או מקל דק אחר).
  • 3. כשהבצק הכפיל את נפחו, משמנים תבנית - רצוי לפרוס עליה נייר אפיה ולשמן אותו. משטחים את הבצק על התבנית לגודל של כ-30 ס"מ מרובע. מניחים את הדובדבנים על הבצק ודוחסים אותם מעט לתוכו. מכסים במגבת ומאפשרים לבצק לתפוח בתבנית כחצי שעה.
  • 4. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות צלסיוס. זורים את שארית אבקת הסוכר על הדובדבנים והבצק מטפטפים מעט שמן זית ומכניסים לתנור החם. אופים עד שהבצק מזהיב כ-30-35 דקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully