- 1. מערבבים את המים החמימים עם השמרים בקערה. וממתינים כ-5 דקות שהשמרים יתעוררו. מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבבים לתערובת אחידה. היא צריכה לצאת רכה אם היא קשה מידי מוסיפים מעט מים. בהדרגה מוסיפים לבצק 1/4 כוס שמן זית, חצי מכמות אבקת הסוכר וטיפ-טיפה מלח. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ולשים אותו במשך 5 דקות, אפילו שהוא דביק למדי. מחזירים לקערה. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה.
-
- 2. מגלענים את הדובדבנים. (יש מכשיר מיוחד המאפשר לשמור על הצורה העגולה של הפרי. אפשר גם לדחוף את החרצן החוצה בעזרת צ'ופ-סטיק או מקל דק אחר).
-
- 3. כשהבצק הכפיל את נפחו, משמנים תבנית - רצוי לפרוס עליה נייר אפיה ולשמן אותו. משטחים את הבצק על התבנית לגודל של כ-30 ס"מ מרובע. מניחים את הדובדבנים על הבצק ודוחסים אותם מעט לתוכו. מכסים במגבת ומאפשרים לבצק לתפוח בתבנית כחצי שעה.
-
- 4. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות צלסיוס. זורים את שארית אבקת הסוכר על הדובדבנים והבצק מטפטפים מעט שמן זית ומכניסים לתנור החם. אופים עד שהבצק מזהיב כ-30-35 דקות.