פאסטיה במילוי ריקוטה דובדבנים ואגוזי מלך ברוטב יין פורט ודבלים
באדיבות השף אילן חפץ, מסעדת "לבן"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים למנה אחת:
- לפאסטיה:
- 2 דפי סיגר (פאסטיה)
- 80 ג' ריקוטה
- 10 ג' דובדבנים מיובשות קצוצות גס
- 20 ג' אגוזי מלך קצוצים
- גרידת לימון מלימון שלם
- 20 ג' אבקת סוכר
- לרוטב:
- 1/2 כוס יין אדום (100 מ"ל)
- 1/4 כוס יין פורט (50 מ"ל)
- מסמר ציפורן
- 1 עלה דפנה
- 1 מקל קינמון
- 1 מקל וניל
- 1 רצועה מקליפת תפוז
- 1 רצועה מקליפת לימון
- 4-6 תאנים מיובשות
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את הריקוטה עם הדובדבנים, האגוזים, גרידת הלימון והסוכר.
- 2. מניחים במרכז הפאסטיה את התערובת, סוגרים משתי הדפנות ומגלגלים. לטובת הדבקת הפאסטיה משתמשים במעט קמח ומים (הבצק משמש כדבק).
- 3. מטגנים את הפאסטיה טיגון עמוק עד להשחמה.
- 4. מכניסים לסיר קטן את כל המרכיבים ומבשלים על להבה נמוכה עד להסמכת הרוטב (צמצום של הנוזלים בכחצי).
- 5. מניחים את הפאסטיה במרכז הצלחת, מזליפים את הרוטב מעל ומגישים חם.