וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פאסטיה במילוי ריקוטה דובדבנים ואגוזי מלך ברוטב יין פורט ודבלים

באדיבות השף אילן חפץ, מסעדת "לבן"

מתכון מאת: מערכת וואלה

פסטיה ריקוטה דובדבנים ואגוזי מלך.
פסטיה ריקוטה דובדבנים ואגוזי מלך

מצרכים למתכון

  • חומרים למנה אחת:
  • לפאסטיה:
  • 2 דפי סיגר (פאסטיה)
  • 80 ג' ריקוטה
  • 10 ג' דובדבנים מיובשות קצוצות גס
  • 20 ג' אגוזי מלך קצוצים
  • גרידת לימון מלימון שלם
  • 20 ג' אבקת סוכר
  • לרוטב:
  • 1/2 כוס יין אדום (100 מ"ל)
  • 1/4 כוס יין פורט (50 מ"ל)
  • מסמר ציפורן
  • 1 עלה דפנה
  • 1 מקל קינמון
  • 1 מקל וניל
  • 1 רצועה מקליפת תפוז
  • 1 רצועה מקליפת לימון
  • 4-6 תאנים מיובשות

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את הריקוטה עם הדובדבנים, האגוזים, גרידת הלימון והסוכר.
  • 2. מניחים במרכז הפאסטיה את התערובת, סוגרים משתי הדפנות ומגלגלים. לטובת הדבקת הפאסטיה משתמשים במעט קמח ומים (הבצק משמש כדבק).
  • 3. מטגנים את הפאסטיה טיגון עמוק עד להשחמה.
  • 4. מכניסים לסיר קטן את כל המרכיבים ומבשלים על להבה נמוכה עד להסמכת הרוטב (צמצום של הנוזלים בכחצי).
  • 5. מניחים את הפאסטיה במרכז הצלחת, מזליפים את הרוטב מעל ומגישים חם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully