וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת שוקולד עשירה ומרשימה

Chocolate swirl sliver cake

מתכון מאת: ליאורה שוקן, מערכת וואלה

עוגת סווירל. ליאורה שוקן, מערכת וואלה!
עוגת סווירל/ליאורה שוקן

מצרכים למתכון

  • לבלילת גבינת השמנת:
  • 250 גר' גבינת שמנת בטמפ' החדר
  • 2/3 כוס סוכר
  • ביצה
  • כפית תמצית וניל
  • לבלילת השוקולד:
  • 150 גר' חמאה בקוביות
  • 300 גר' שוקולד מריר 70%, בחתיכות לא גדולות
  • 3 ביצים
  • 1/3 כוס סוכר
  • 2 כפיות פולי קפה שבורים (אפשר לשבור אותם עם עלי)
  • מעט מלח

אופן ההכנה

  • 1. מחממים מראש את התנור ל-150 מעלות צלזיוס. משמנים תבנית עגולה ועמוקה בקוטר 22 ס"מ.
  • 2. שמים את גבינת השמנת ואת 2/3 כוס הסוכר בקערה, ומקציפים עם מיקסר חשמלי עד שהתערובת חלקה. מוסיפים את הביצה ותמצית הוניל וממשיכים להקציף ליצור תערובת אחידה. שמים בצד.
  • 3. את החמאה והשוקולד ממיסים בקערה שיושבת על סיר מים רותחים. שמים את השוקולד המומס בצד שיתקרר קצת.
  • 4. בקערה נפרדת שמים את הביצים, את הסוכר, חצי מכמות פולי הקפה ואת המלח ומקציפים עם מיקסר חשמלי לבערך 5 דקות (או עד שהבלילה מאוד סמיכה וחיוורת). בשלב הזה מוסיפים את השוקולד, תוך כדי הקצפה, עד שהבלילה אחידה.
  • 5. את תערובת השוקולד שופכים אל תוך התבנית. בעדינות בעזרת מרית מעבירים את תערובת הגבינה אל התבנית ומשטחים על כולה (נוצרות שתי שכבות – אחת של שוקולד, השנייה של גבינת שמנת). לוקחים סכין לא שפיצית, תוקעים אותה בתבנית עד לקרקעיתה ויוצרים ציור של שושנה קטנה (וכך נוצרת מין דוגמת שיש). עושים את זה 5 או 6 פעמים בכל התבנית. חשוב להיזהר לא לערבב את שתי השכבות יותר מסיבוב הסכין, כי אז יווצר בלגן חום בהיר במקום הדוגמה היפה שאמורה להיווצר (ה-swirl). מפזרים על העוגה את שארית פולי הקפה.
  • 6. מכניסים את העוגה לתנור מחומם מראש לכשעה. כשהעוגה מוכנה, מקררים אותה קצת ומגישים בטמפ' החדר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully