- 1. מחממים מראש את התנור ל-150 מעלות צלזיוס. משמנים תבנית עגולה ועמוקה בקוטר 22 ס"מ.
-
- 2. שמים את גבינת השמנת ואת 2/3 כוס הסוכר בקערה, ומקציפים עם מיקסר חשמלי עד שהתערובת חלקה. מוסיפים את הביצה ותמצית הוניל וממשיכים להקציף ליצור תערובת אחידה. שמים בצד.
-
- 3. את החמאה והשוקולד ממיסים בקערה שיושבת על סיר מים רותחים. שמים את השוקולד המומס בצד שיתקרר קצת.
-
- 4. בקערה נפרדת שמים את הביצים, את הסוכר, חצי מכמות פולי הקפה ואת המלח ומקציפים עם מיקסר חשמלי לבערך 5 דקות (או עד שהבלילה מאוד סמיכה וחיוורת). בשלב הזה מוסיפים את השוקולד, תוך כדי הקצפה, עד שהבלילה אחידה.
-
- 5. את תערובת השוקולד שופכים אל תוך התבנית. בעדינות בעזרת מרית מעבירים את תערובת הגבינה אל התבנית ומשטחים על כולה (נוצרות שתי שכבות אחת של שוקולד, השנייה של גבינת שמנת). לוקחים סכין לא שפיצית, תוקעים אותה בתבנית עד לקרקעיתה ויוצרים ציור של שושנה קטנה (וכך נוצרת מין דוגמת שיש). עושים את זה 5 או 6 פעמים בכל התבנית. חשוב להיזהר לא לערבב את שתי השכבות יותר מסיבוב הסכין, כי אז יווצר בלגן חום בהיר במקום הדוגמה היפה שאמורה להיווצר (ה-swirl). מפזרים על העוגה את שארית פולי הקפה.
-
- 6. מכניסים את העוגה לתנור מחומם מראש לכשעה. כשהעוגה מוכנה, מקררים אותה קצת ומגישים בטמפ' החדר.