- 1. שמים את העגבניות בקערה גדולה ויוצקים מים רותחים.
-
- 2. משהים לחמש דקות ומסירים את הקליפה.
-
- 3. מחממים תנור לחום של 100 מעלות.
-
- 4. מסדרים את העגבניות על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה.
-
- 5. מזלפים שמן זית
-
- 6. זורים מלח, סוכר, פלפל שחור גרוס וכל עשב תבלין שאוהבים.
-
- 7. אופים כ7 שעות. לאחר 5 שעות אפיה, מוסיפים את שיני השום.
-
- את העגבניות אפשר לאכול ככה סתם, על לחם, אפשר להוסיף אותן לאורז לבן, לקוסקוס, להקפיץ עם פסטה, חזה עוף ובעצם, עם כל דבר.
-
- אפשר לטחון אותן לממרח משגע.
-
- את תכולת שיני השום טעים למרוח על לחם טרי או להוסיף לממרח העגבניות.