וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עגבניות שרי לחות

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה

עגבניות שרי לחות, לאחר אשפוז ממושך בתנור. דנה מלמד
עגבניות שרי לחות, לאחר אשפוז ממושך בתנור

מצרכים למתכון

  • עגבניות שרי אדומות או צהובות או תמר (מכל סוג יתקבל טעם שונה, מומלץ לנסות את כולם)
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • סוכר חום
  • טימין טרי (או אורגנו או זעתר)
  • שמן זית
  • שיני שום שלמות בקליפתן

אופן ההכנה

  • 1. שמים את העגבניות בקערה גדולה ויוצקים מים רותחים.
  • 2. משהים לחמש דקות ומסירים את הקליפה.
  • 3. מחממים תנור לחום של 100 מעלות.
  • 4. מסדרים את העגבניות על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה.
  • 5. מזלפים שמן זית
  • 6. זורים מלח, סוכר, פלפל שחור גרוס וכל עשב תבלין שאוהבים.
  • 7. אופים כ7 שעות. לאחר 5 שעות אפיה, מוסיפים את שיני השום.
  • • את העגבניות אפשר לאכול ככה סתם, על לחם, אפשר להוסיף אותן לאורז לבן, לקוסקוס, להקפיץ עם פסטה, חזה עוף ובעצם, עם כל דבר.
  • • אפשר לטחון אותן לממרח משגע.
  • • את תכולת שיני השום טעים למרוח על לחם טרי או להוסיף לממרח העגבניות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully