וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלסת עגבניות חרוכות ופלפל צ'יפוטלי

סלסת עגבניות- מתכון של השף ירון קסטנבוים מ'פוד ארט' למטבל לחטיף 'דורריטוס'

מתכון מאת: מערכת וואלה

סלסת עגבניות חרוכות ופלפל ציפוטלי (עילית אזולאי).
סלסת עגבניות חרוכות ופלפל ציפוטלי (עילית אזולאי)

מצרכים למתכון

  • ¼ כוס שמן זית
  • ½ בצל קלוף וקצוץ קטן
  • 1 ק"ג עגבניות בשלות
  • 4 שיני שום קצוצות קטן
  • ½ כוס עלי כוסברה קצוצים דק
  • 2-4 (בהתאם לחריפות הרצויה) פלפל צ'יפוטלי באדובו קצוץ קטן (ניתן לקנות בפחיות בחנויות לאוכל מקסיקני) או פלפל אדום חריף טרי.
  • ¼ כוס חומץ בן יין אדום
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית סוכר

אופן ההכנה

  • 1. שמים שמן זית בסיר קטן ומחממים לחום גבוה, מוסיפים בצל וצולים כ-5 דקות. מוסיפים שום וצולים כ-3 דקות נוספות.
  • 2. צולים את העגבניות בגריל פחמים עד להשחמה מלאה כ-15 דקות (אפשר לצלות גם מעל להבה פתוחה כמו חצילים).
  • 3. מעבירים את הבצל והשום המטוגנים עם חצי מכמות העגבניות למעבד מזון וטוחנים בפולסים למחית גושית. מעבירים לקערה ומוסיפים כוסברה, פלפל צ'יפוטלי, מלח, סוכר וחומץ.
  • 4. חותכים את שאר העגבניות לקוביות קטנות, מוסיפים לקערה, מערבבים ומגישים.
  • מתכון ל-4 כוסות

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully