סלסת עגבניות חרוכות ופלפל צ'יפוטלי
סלסת עגבניות- מתכון של השף ירון קסטנבוים מ'פוד ארט' למטבל לחטיף 'דורריטוס'
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ¼ כוס שמן זית
- ½ בצל קלוף וקצוץ קטן
- 1 ק"ג עגבניות בשלות
- 4 שיני שום קצוצות קטן
- ½ כוס עלי כוסברה קצוצים דק
- 2-4 (בהתאם לחריפות הרצויה) פלפל צ'יפוטלי באדובו קצוץ קטן (ניתן לקנות בפחיות בחנויות לאוכל מקסיקני) או פלפל אדום חריף טרי.
- ¼ כוס חומץ בן יין אדום
- 1 כף מלח
- 1 כפית סוכר
אופן ההכנה
- 1. שמים שמן זית בסיר קטן ומחממים לחום גבוה, מוסיפים בצל וצולים כ-5 דקות. מוסיפים שום וצולים כ-3 דקות נוספות.
- 2. צולים את העגבניות בגריל פחמים עד להשחמה מלאה כ-15 דקות (אפשר לצלות גם מעל להבה פתוחה כמו חצילים).
- 3. מעבירים את הבצל והשום המטוגנים עם חצי מכמות העגבניות למעבד מזון וטוחנים בפולסים למחית גושית. מעבירים לקערה ומוסיפים כוסברה, פלפל צ'יפוטלי, מלח, סוכר וחומץ.
- 4. חותכים את שאר העגבניות לקוביות קטנות, מוסיפים לקערה, מערבבים ומגישים.
- מתכון ל-4 כוסות