קציצות ירקות ותרד
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1/2 קילו תרד
- 1/2 חבילה שמיר
- 1/2 חבילה כוסברה
- 1/2 חבילה פטרוזיליה
- 1 ביצה
- 3/4 עד 1כוס פרורי לחם
- 1בצל בנוני
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית פפריקה
- אפשר להוסיף גזר 1 מבושל ומגורר
- אם רוצים בשר אפשר להוסיף 1/4 קילו בשר אדום או הודו טחון
אופן ההכנה
- 1. טוחנים את כל הירקות לעיסה קצת גסה ומערבבים את כל החומרים .
- 2. מניחים בצד ל-10 דקות לספיגת הנוזל .
- 3. העיסה צריכה להיות כמו בשר לקציצות לא קשה מדי ולא דלילה מדי.
- 4. מחממים תנור ל- 200 מעלות .
- 5. לוקחים תבנית אפיה עם נייר כסף ומשמנים מעט.
- 6. עושים קציצות שטוחות בנוניות ומסדרים בתבנית .
- 7. מורחים במברשת שמן בצורה עדינה .
- 8. לאפות כ10- 15 דקות .