וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחמניות גבינה וזעתר

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה

לחמנית גבינה ארוכה עם זעתר. דנה מלמד
לחמנית גבינה ארוכה עם זעתר

מצרכים למתכון

  • 3 – ½ 2 כוסות קמח
  • 3 כפיות אבקת אפיה
  • 200 גר' חמאה רכה
  • 250 גר' לבנה רכה (לא כדורי לבנה)
  • 150 גר' קשקבל מגוררת
  • 150 גר' בולגרית מפוררת
  • 100 גר' פרומעז
  • 1 ביצה
  • להברשה – ביצה טרופה
  • לזרייה – זעתר יבש

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה (מתחילים עם ½ 2 כוסות ושומרים עוד ½ כוס למקרה שהבצק יהיה רטוב מידי)
  • 2. מוסיפים את שאר המרכיבים ולשים עם הידיים עד שמתקבל בצק רך ואחיד. משהים במקרר כ45 דקות עד שהבצק מתקשה מעט וכך יהיה נוח יותר לעבוד איתו.
  • 3. מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
  • 4. יוצרים מהבצק לחמניות מאורכות, מברישים בביצה טרופה וזורים זעתר.
  • 5. אופים כ – 25 דקות, עד שהלחמניות זהובות ואי אפשר כבר לעמוד בריח המגרה שמתפשט בבית.
  • • אפשר לוותר על הזעתר ובמקומו לזרות פרמז'ן מגוררת או שומשום או קצח או שקדים משובבים.
  • • למי שאוהב טעם חזק של זעתר, אפשר להוסיף לבצק כף זעתר מיובש בשלב ערבוב הקמח ואבקת האפיה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully