- 1. מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה (מתחילים עם ½ 2 כוסות ושומרים עוד ½ כוס למקרה שהבצק יהיה רטוב מידי)
-
- 2. מוסיפים את שאר המרכיבים ולשים עם הידיים עד שמתקבל בצק רך ואחיד. משהים במקרר כ45 דקות עד שהבצק מתקשה מעט וכך יהיה נוח יותר לעבוד איתו.
-
- 3. מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
-
- 4. יוצרים מהבצק לחמניות מאורכות, מברישים בביצה טרופה וזורים זעתר.
-
- 5. אופים כ 25 דקות, עד שהלחמניות זהובות ואי אפשר כבר לעמוד בריח המגרה שמתפשט בבית.
-
- אפשר לוותר על הזעתר ובמקומו לזרות פרמז'ן מגוררת או שומשום או קצח או שקדים משובבים.
-
- למי שאוהב טעם חזק של זעתר, אפשר להוסיף לבצק כף זעתר מיובש בשלב ערבוב הקמח ואבקת האפיה.